NRK Meny
Normal

Innrømmer å ha ranet SR-Bank i Stavanger

31-åringen som er siktet for ran og ransforsøk i Stavanger og Sandnes i juli erkjenner straffskyld, ifølge forsvarer Tor Inge Borgersen.

Ran av SR-bank i Stavanger

Ran av SR-Bank i Stavanger. Nå har en 31-år gammel tsjetsjener innrømmet å ha utført ranet.

Raneren

Den 31 år gamle tsjetsjeneren som er siktet for ran og ransforsøk har erkjent straffskyld.

Foto: Politiet

Mannen som er pågrepet for ran og ransforsøk i Stavanger og Sandnes i juli erkjenner straffskyld og innrømmer at han sto bak ranet i Stavanger.

– Han valgte å legge kortene på bordet nå, så tidlig som mulig i etterforskningen, for å få en tilståelsesrabatt, sier mannens forsvarer Tor Inge Borgersen.

Klokken 09.30 onsdag 31. juli ble en verditransport forsøkt ranet utenfor Sandnes sparebank. En time senere, klokken 10.35, gikk alarmen hos SR-Bank i Stavanger. Mannen stakk av med ransutbyttet i en kassebil.

Mannen som prøvde å rane en verditransport i Sandnes og som kort tid senere ranet SR-bank i Stavanger, ble i dag varetektfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll. Mannen er siktet for grovt ran og erkjente straffskyld under dagens fengslingsmøte.

VIDEO: Erkjenner straffskyld for bankran. Foto: Erik Waage/NRK.

Brev- og besøkskontroll i fire uker

Tor Inge Borgersen

Tor Inge Borgersen er mannens forsvarer.

Foto: Erik Waage / NRK

Tirsdag forrige uke sendte Rogaland politidistrikt ut etterlysning med navn og bilde av mannen de mener stod bak ranet og ransforsøket. Den 31 år gamle tsjetsjeneren er nå siktet for grovt ran og samtykker til fire uker med brev- og besøkskontroll.

– Jeg gikk kort igjennom saksdokumentene med ham, og viste ham bevisene politiet hadde lagt frem. Han valgte da å erkjenne straffskyld, sier Borgersen.

– Han ble pågrepet i Halden på fredag, og har vært i arresten der. Han kom til Stavanger i går klokken halv ti, og var ikke opplagt til å gi noen forklaring da. Han hadde behov for å tenke litt på det. Han fikk presentert siktelsen i går kveld og har tenkt på det, og var klar til å erkjenne straffskyld i dag, sier Borgersen.

Pågrepet på Svinesund

Politiet pågrep mannen under en storkontroll på Svinesund på fredag. Den tsjetsjenske ransmistenkte kjørte da en tyskregistrert bil fra Sverige inn i Norge. De ble noe overrasket men lettet over at mannen erkjente straffskyld.

Magnus Jåtun

Magnus Jåtun.

Foto: Erik Waage / NRK

– Han har fått et visst innsyn i saksdokumenter og er kjent med at vi har sterke bevis, men så sent som i går ønsket han ikke å kommentere det, og vi er glade for at han erkjenner det slik at han kan bidra til etterforskningen og saken, sier politiinspektør Magnus Jåtun.

Grunnen til at politiet ønsket brev- og besøkskontroll var for å unngå bevisforspillelse.

– Vi vil hindre at han kan søke hjelp fra andre til å fjerne bevis. nbsp;Det er flere gjenstander som har blitt brukt under ranet som ikke har blitt sikret ennå. Vi ønsker å finne dem så fort som mulig å se om han har gjort dette, eller om det er noen andre som har hjulpet han, sier Jåtun.

– Det er mye arbeid som gjenstår i saken. Dette er første gang han sier noe om selve ransdagen, legger han til.

Ransforsøk og ran i Sandnes og Stavanger

Ransforsøk og ran i Sandnes og Stavanger.

Foto: Håvard Knutsen/Mathias Oppedal / NRK