NRK Meny
Normal

Populært åpningsshow

Morten Abel og Tore Tang slo an hos tv - seerne.

Åpningsshow 2008 NRK
Foto: NRK

Kombinasjonen av Morten Abel, Pia Tjelta, Janove Ottesen, Ian Wright og programleder Anne Lindmo for å nevne noen, var populært hos tv-seerne. 686 000 personer så det  times lange tv-showet som ble vist mellom kl. 22 og kl. 23 på NRK1 lørdag 12. januar. Det er 52,3 prosent av alle som så tv på det tidspunktet den kvelden.

Tallene er NRK godt fornøyd med. Markedsandelen for dette tidspunktet har lenge vært på rundt 40 prosent. Lørdag lå det på 52,3 prosent.  I gjennomsnitt så 537 000 seere på NRK1 mellom kl. 22 og kl. 23 lørdager i fjor. Antall seere på lørdag var dermed mye høyere enn vanlig.

Sendingens høydepunkt for svært mange rogalendinger var trolig Morten Abel som sang Tore Tang for første gang på over tjue år.

Paradeseere

NRKs sending fra paraden fra kl.15.45 til kl.18, trakk 40 000 seeere i gjennomsnitt. Det er høyere tall enn det som er vanlig på dette tidspunktet på kanalen.

- Det er ikke all verdens høye tall på den målingen, men det har vært langt flere som har sett sendingen fordi den har gått i reprise på NRK Rogaland 24 og nrk.no/rogaland. I tillegg gikk to timer ut på Eurovisjonen, sier ditsriktsredaktør Turid Borgen i NRK Rogaland.

NRK Rogaland sto bak produksjonen av sendingen. 

- Vi er glad for at vi valgte å satse så stort på åpningen av den europeiske kulturhovedstaden. Dette er nok den største satsingen NRK Rogaland har gjort noensinne.