NRK Meny
Normal

På rekordjakt i Stavanger

Skøytelandslagstrener Sondre Skarli håper å se en påskrudd Ida Njåtun under helgens NM i Stavanger. – Ida må ikke bare banke på døra – hun må slå hodet gjennom døra, sier han.

Ida Njåtun i Stavanger, Sørmarka Arena

MEDALJEJAKT I STAVANGER: Både Sverre Lunde Pedersen (t.v.) og Ida Njåtun testet isen i Sørmarka Arena fredag ettermiddag. Etter helgens NM kan de stå igjen som medaljegrossister.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

Ida Njåtun reiste hjem fra allround-VM i Calgary i Canada med bronsemedalje rundt halsen. Med det ble Njåtun første norske kvinne som tar medalje i et allround-VM siden 1980, da Bjørg Eva Jensen tok bronse sammenlagt under VM på Hamar.

– Det er selvfølgelig kjempestort å ta medalje i et VM. Det var en veldig god helg for min del. I Stavanger skal jeg gå 1.000 og 1.500 meter, sier Njåtun.

Vil se Njåtun knuse til

Sondre Skarli (28) har vært landslagstrener for skøyteløperne i ni måneder. Under hans regime har løperne opplevd den ene oppturen etter den andre. Nå håper han på nye Njåtun-rekorder under NM i enkeltdistanser i Stavanger denne helgen.

Sondre Skarli

ALLEREDE SUKSESSTRENER: Med bronsemedaljer til både Ida Njåtun og Sverre Lunde Pedersen i Calgary-VM, har det vært en god start på Sondre Skarlis landslagstrenerkarriere.

Foto: Kim Nystøl / NRK

– Ida må tørre å sprenge seg ut av komfortsonen. Når hun får det til oppnår hun resultater slik som i Calgary. Hun må ikke bare banke på døra og føle seg fram, men heller prøve å knuse hodet gjennom døra, mener Skarli.

Njåtun selv mener det kan være mulig å surfe på medgangsbølgen hun opplever, også i helgens NM i Stavanger.

– Det er veldig vanskelig å beskrive følelsen jeg hadde på søndag og dagene etter. Det har vært helt fantastisk. Jeg er i flytsonen nå, selv om jeg er litt usikker på hvor mange medaljer det blir akkurat denne helgen. Den lange flyturen fra Canada tok på. Men jeg har alltid lyst til å gå fort på skøyter, sier den ferske bronsevinneren i VM.

Trener mer med gutta – oppnår resultater

Trener Skarli poengterer Njåtuns treningsvilje når han skal grunngi skøyteessets suksess den siste tiden.

– På landslaget har vi fått inn en inkluderende samarbeidsvilje, og folk er kjempeflinke til å dele kunnskapen de sitter på. Vi har gjort en del endringer treningsmessig, slik at Ida og flere av de andre jentene kan få harde økter sammen med gutta, sier han.

Dobbeltøkter med Håvard Bøkko og Sverre Lunde Pedersen har gitt resultater for Asker-jenta Njåtun.

– Kombinert med flere fridager enn før, har de harde øktene båret frukter for Ida, og jeg tror enda ikke vi har sett maksnivået hennes enda, sier trener Skarli.