Normal

Tsjekker siktet for menneskesmuglig

Stavanger-politiet mener en 39 år gammel tsjekker som er tidligere siktet for menneskesmugling, kan knyttes til et nytt tilfelle.

Før 39-åringen ble tatt hadde han klart å smugle to kinesiske jenter til London. Stavanger-politiet har nå innledet samarbeid med britisk politi forteller politiadvokat Arvid Malde.

- Nå er mannen siktet for et tredje tilfelle av menneskesmugling fra Stavanger til London, og vi har innledet et samarbeid med britisk politi, sier Malde.

Britisk politi leter etter jentene

To av jentene - en i desember i fjor og en i februar i år - klarte tsjekkeren å smugle til England via Sola. Disse arbeider nå britisk politi med å finne og det var også informasjon fra britisk politi som førte til at tsjekkeren ble tatt på Sola med en 16 år gammel jente i mars i år. Med dette tredje tilfellet av menneskesmugling blir siktelsen mot mannen utvidet sier Malde.

Seks års fengsel

- Han er nå siktet for organisert menneskesmugling med en strafferamme på seks års fengsel, sier Malde.

Fra Hong-Kong

Etter det NRK erfarer har den 16 år gamle jenta forklart at hun reiste fra Hong-Kong, via to dager i Tyrkia, til Danmark og Sverige før hun ble tatt på Sola sammen med tsjekkeren. 39 -åringen blir fremstilt for forlenget varetektsfengsling i dag for fire nye uker med brev- og besøksforbud..