NRK Meny
Normal

Oilers har overbevist landslagssjefen

Roy Johansen har blitt kritisert for å overse Stavanger Oilers. Nå har han fulgt nøye med på lagets mesterligatokt, og har flere nye navn på blokka, før uttaket til VM i 2015.

Oiler hjemme mot Bern

I går kveld klarte Stavanger Oilers å kjempe seg tilbake fra 0-2 til 5-2. Landslagstrener Roy Johansen fulgte kampen fra tribunen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Vi har levert over all forventning og bevist at norsk hockey er veldig bra. Selv om vi ikke er videre har det vært et stort løft for oss, og for norsk hockeys rykte, sier Christian Dahl-Andersen.

Oilers har virkelig bevist at de har noe å gjøre i den europeiske mesterligaen. I går kveld slo de sveitsiske Bern 5 - 2 etter en fantastisk snuoperasjon i siste periode. Men likevel er eventyret over: Oilers er ute etter ikke å ha blitt en av de fem beste toerlagene fra gruppespillet.

Christian Dahl Andersen

Oilers-spiller Christian Dahl-Andersen har trivdes i CHL.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

Stolte av 11 poeng

Stavanger Oilers vant fire av seks kamper, og fikk elleve poeng i gruppespillet.

– Vi er stolte av det vi har klart. CHL var en utrolig morsom opplevelse. Jeg har spilt x antall ganger mot alle lagene i ligaen, så det å få spille mot tøffe lag som tenker offensivt og går utpå for å spille sitt eget spill, er morsomt. Her hjemme er vi vant med å møte lag som legger seg bakpå. Det har vært en herlig forandring, sier Dahl-Andersen.

– Vi har gjort en veldig god prestasjon i CHL. Vi hadde ikke sett for oss å ta 11 poeng, og er veldig stolte. Vi har et lag som jobber knallhardt for hverandre, og er vanskelige å spille mot. Vi har vist at vi kan hamle opp med topplagene fra Europa, sier Ruben Smith.

Mathias Trettenes etter CHL-kampen mellom Oilers og Bern

En sliten Mathias Trettenes etter CHL-kampen mellom Oilers og Bern. Han ble trukket fram av landslagssjefen etter kampen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Landslagstreneren følger med

Også landslagstrener Roy Johansen er begeistra over det Oilers har fått til.

– Jeg er mektig imponert over Stavanger Oilers. De spiller mot et veldig sterkt Bern-lag, og det er veldig sterkt å vinne 5–2. De orker, har god motor i laget og mange gode spillere som spiller for hverandre. Stavanger har et lag de kan være stolte av, sier Johansen.

– Nå har de fire seire på seks kamper mot sterk europeisk motstand. Det er ingen tilfeldighet, presiserer han.

johansen

Landslagssjef Roy Johansen har latt seg imponere.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

– Mange hadde gått rett inn på landslaget

Om en måneds tid kommer landstreneren og troppen tilbake til Stavanger for å spille treningskamper. Flere har lenge etterlyst Oilers-spillere på landslaget. CHL-innsatsen kan få følger for det.

– Nå kunne jeg tatt ut veldig mange, men vi har mange spillere som gjorden en god innsats i VM i fjor, så det blir en blanding av det, og noen nye. Det er mange på Oilers som har meldt seg på i kampen om en plass i VM 2015. Det er mange her som kunne gått rett inn på landslaget, sier Roy Johansen.

Landslagstreneren holder kortene tett til brystet, men landslagstreneren trekker likevel frem tomålsscoreren i kampen mot Bern, som en av dem som virkelig overbeviste i går kveld.

– Her er det gode spillere på vei opp, som Trettenes, og rutinerte spillere som gjorde en veldig god innsats, sier han.

Oilers jublar for siger mot Bern

Her jubler Oilers etter seieren mot Bern i går kveld.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– På tide at han åpner øynene

Og Trettenes synes så klart det er stas å bli trukket fram av Johansen, men 20-åringen tar ingenting på forskudd.

– Det er klart jeg har lyst på en plass, men den sjansen kommer når han mener jeg er moden nok, så jeg stresser ikke med det, sier Trettenes.

Mer rutinerte Christian Dahl-Andersen, som ble vraket fra landslaget selv om han var den suverene poengkongen i fjor, er ikke like diplomatisk.

– Det var på høy tid. Nå har vi spilt fem finaler på rad. Tenk at vi måtte banke det ene europeiske topplaget etter det andre før han skulle se det. Det skulle bare mangle, sier Christian Dahl-Andersen.

Går for ny CHL-sesong

For at Stavanger Oilers skal få en ny runde i Champions hockey league neste år må de vinne enten serien eller cupen.

Hvor stor sannsynlighet er det for at dere er tilbake i CHL neste år?

– Det er vanskelig å spekulere i. Vi håper jo selvsagt det, og skal jobbe for det, sier Dahl-Andersen.

Det er også Mathias Trettenes motivert for.

– Det er selvfølgelig veldig stort. Det er gode lag og spillere vi møter, så vi skal være stolte av dette. CHL har vært utrolig kjekt, og jeg føler vi har lært mye av det, sier han.