NRK Meny
Normal

Oilers herjet i Hamar

Stavanger Oilers tok et langt steg mot seriegull med storseier 5–1 borte mot nærmeste utfordrer Storhamar torsdag kveld.

Mathias Trettenes

Mathias Trettenes scoret ett av målene da Stavanger Oilers banket Storhamar 5–1 torsdag kveld. Her et bilde fra en mesterligakamp mot Bern tidligere i sesongen.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Med 12 serierunder igjen skiller det åtte poeng mellom de to klubbene på topp. Stavanger tapte overraskende for Stjernen sist, men virket lite ivrig på et nytt tap foran hele 5846 tilskuere i Hamar OL-amfi.

– Nå har vi hatt fire – fem dager på oss til å snakke om at vi har vært for bedagelige. For å vinne må vi ha mer fart og entusiasme, og det hadde vi i dag. Da er vi ganske gode, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Reduserte før slutt

Storhamar var uten nederlag på de ni siste kampene før møtet med landets beste ishockeylag de siste sesongene. Hjemmelaget var aldri i nærheten av å forsvare seiersrekken mot Stavanger Oilers.

Allerede etter den 1. perioden ledet bortelaget 3–0 etter scoringer av Josh Suares, Jean Michel Daoust og Rudolfs Balcers. I 2. periode puttet Oilers på ytterligere to scoringer. Daoust gjorde sitt annet for dagen, mens Mathias Trettenes la på til 5–0.

Eirik Skadsdammen friserte litt på sluttresultatet da han reduserte rett før 2. periode var over. Ingen av lagene scoret i den siste perioden.

Oilers-trener Petter Thoresen etter Storhamar - Oilers, som endte 1-5.

VIDEO: Oilers-trener Petter Thoresen etter Storhamar - Oilers, som endte 1-5.

Tolv kamper igjen

– Oilers spilte bedre enn oss. De spilte veldig smart, og straffet oss på våre feil i midtsonen, sier Storhamar-trener Aleksander Smirnov til NRK.

– Glapp seriegullet i dag?

– Etter dagens seier har Oilers veldig gode muligheter til å vinne seriegullet, men tolv kampen gjenstår og vi skal fortsette å kjempe på, sier han.