NRK Meny
Normal

Nei til mange vindmøller

Ordføreren i Sokndal tror vindmøllene på Siragrunnen vil provosere.

Vindmøller
Foto: Siragrunnen AS

Ordfører Gudmund Holmen tror ikke på selskapet som hevder at det bare blir folk som bor i Kirkhavn på Hidra som vil se vindmøllene.

- Jeg vil tro at fra de høyeste punktene ved Sogndalstrand, for eksempel Åsen øst for Sogndalstrand og i Nesvåg vil folk i boligene se vindmøllene. Det ville være rart om de ikke kom reaksjoner, sier Holmen. 

Sokndal kommune har bedt utviklingsselskapet Siragrunnen A/S å synliggjøre hvem som kommer til å se vindkraftanlegget utenfor Åna Sira.

Kart over Siragrunnen

Kart over Siragrunnen hvor vindøllene er tenkt plassert.

Foto: Siragrunnen AS

Fiskere har allerede reagert kraftig mot planene om en vinmøllepark på Siragrunnen fordi de frykter de vil miste en god fiskeplass. Sokndal kommune har fått en orientering av utviklingsselskapet Siragrunnen om planene de har for en vindpark med 60 vindmøller rett ut av Åna Sira.

Les mer om vindkraft til havs  

Vindparken på Siragrunnen vil produsere strøm til 40.000 husstander, og koste tre milliarder kroner. Ordfører i Sokndal, Gudmund Holmen, er åpen til planene, men meiner det er mange spørsmål som må besvares.

- Det er utfordrende planer. Men det er en del som må undersøkes for å se om vi skal si ja eller nei. Det er forlokkende med tanke på at det ikke krever store inngrep i naturen slik det ville vært på land. Det negative er at det vil berøre gode gyteområder i Sokndal.

Les også Bølger + vind = sant