Oppfordrer til boikott av rød-grønne partier

Næringslivstopper på Jæren oppfordrer folk til å boikotte politiske partier for å sikre en ny videregående skole på Bryne. – Sjokkerende, mener fylkesordfører Tom Tvedt (Ap).

Ståle Kyllingstad

Ståle Kyllingstad, konsernsjef i IKM, mobiliserer for en ny videregående skole på Bryne.

Foto: NRK

– På Jæren har vi mange flinke ungdommer med en praktisk tilnærming til arbeidslivet. Det vil være svært nyttig med en skole som hjelper dem å velge matnyttige yrker, sier Ståle Kyllingstad, konsernsjef i IKM-gruppen.

Sammen med andre næringslivstopper på Jæren, oppfordrer han nå velgere til å boikotte partier som ønsker å skrinlegge planene for en ny videregående skole på Bryne.

Opposisjonen har snudd

Planleggingen er allerede i gang for å samle Bryne Og Time videregående skoler i én stor moderne skole. Men opposisjonen i fylket, med Arbeiderpartiet i spissen, mener Rogaland ikke har råd.

Ståle Kyllingstad har lite til overs for denne snuoperasjonen, og ber derfor folk om å boikotte de rød-grønne partiene ved fylkestingvalget 12. september.

– Det synes jeg er veldig dumt, sier han.

– Sjokkert

Tom Tvedt

Sjokkert: Fylkesordfører Tom Tvedt (Ap). (Arkivfoto)

Foto: NRK

Den planlagte skolen har vært et stridstema i fylkeskommunen i lang tid. Den var årsaken til at Krf gikk over til Høyre og Frp, slik at Arbeiderpartiets fylkesordfører Tom Tvedt ble sittende uten politisk makt.

Siden har opposisjonen forsøkt å stanse skolen. Det skjedde senest da skolebruksplanen ble vedatt i mai.

Fylkesordføreren mener det er sjokkerende at næringslivstopper oppfordrer til boikotting av partier ved fylkestingvalget.

– Jeg er sjokkert over fremgangsmåten, sier Tom Tvedt.

Han mener næringslivet ikke tar hensyn til sakens problem, nemlig fylkeskommunens totaløkonomi.

– Ved å ta opp denne gjelden, vil vi være den fylkeskommunen i landet med mest gjeld. Det vil gå ut over alle de andre skolene og elevene i Rogaland, mener han.

Lokalpolitikerne forstår

Ap, SV og Senterpartiet i Rogaland vil omgjøre vedtaket om bygging, men lokalpartiene i Time kjemper likevel for skolen.

Ordførarkandidat for Ap i Time, Anne Brit Ree, skjønner godt boikott-utspillet til næringslivet:.

– Jeg forstår dem. Det er dyrebart for næringslivet på Jæren å ha en moderne skole, der de vil spytte inn penger for å få nytt utstyr, sier hun.

Ree håper likevel ikke folk boikotter Arbeiderpartiet ved fylkestingvalget.

– Det er trist hvis folk ikke stemmer på Ap i Rogaland, for det er mye god politikk i fylket. Akkurat i denne saken er vi uenige, og det skjer i alle fylker, sier hun.

Folkemøte

Til uken blir det folkemøte om skolen i høyhuset på Bryne. Ståle Kyllingstad mener å ha hele næringslivet i ryggen når han nå mobiliserer.

– Vi er en gruppe hvor flere av oss skriver under på at vi støtter denne skolen på Bryne, sier han.