Lanserte oljerute fra Stavanger til Nord-Norge

Endelig har oljeindustrien fått det som de vil. Fra januar kan de fly direkte fra Stavanger til Harstad, og Tromsø.

Det ble dåp og velkomst, da BMI markerte ny norsk oljerute på Stavanger lufthavn i dag. Den lille jetmaskinen skal binde olje-Norge sammen langs kysten med daglig flyrute mellom Stavanger, Harstad og Tromsø. Direkteruten vil spare næringslivet for mange millioner.

VIDEO: BMI Regional starter oljerute fra Stavanger til Tromsø.

I dag markerte det engelske flyselskapet BMI Regional ei ny norsk oljerute på Stavanger lufthavn. Den lille jetmaskinen skal fra den 23. januar binde Olje-Norge sammen langs kysten med daglig flyrute mellom Stavanger, Harstad og Tromsø. Direkteruten vil spare næringslivet for mange millioner.

– Dette er veldig bra for olje- og gassindustrien. Det er veldig bra for denne regionen og veldig bra for Nord-Norge. Det vil være effektivt å reise mellom de to regionene. Det vil spare mye tid og penger. Detter veldig bra, sier Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø.

– Veldig godt samarbeid med Nord-Norge

I slutten av august meldte næringslivet fra om at de ønsket raskere forbindelser og flere avganger mellom den voksende oljeregionen i Nord-Norge og oljehovedstaden Stavanger. Rapporten «Fly Arctic – Connecting the Norwegian oil and gas Industry» viste at næringslivet forventet en stor vekst i reiser mellom Stavanger-regionen og destinasjonene i Nord-Norge.

– Vi har lenge fått tilbakemeldinger fra de reisende og fra næringslivet i regionen om at en direkterute til Nord-Norge er etterspurt. Dette er noe de trenger. Nå har vi endelig fått det på plass, med et selskap som har den riktige flytypen og som vil satse på Stavanger mot Nord-Norge, sier lufthavnsjef på Sola, Leif Anker Lorentzen.

– Vi er veldig fornøyde med at vi har fått dette til. Vi har hatt et veldig godt samarbeid med flyplassene i Nord-Norge og med selskapet, sier han.

Skal gå hver dag

Den nye ruta skal gå hver dag, og avganger og ankomster skal tilpasses næringslivets behov. Flytypen som tas i bruk er Embraen 145, som har en kapasitet på 49 passasjerer.

– Olje- og gassindustrien, ordførerne i Stavanger, Harstad, Tromsø og Hammerfest og Avinor har overbevist oss. Vi har stor tro på de nye rutene. Disse rutene passer våre strategiske mål og er dessuten gode eksempler på at vårt selskap fatter raske beslutninger når muligheter som dette oppstår. Vi ser frem til å starte opp, sier Woodley, styreformann i BMI Regional, i en pressemelding.