Museum Stavanger frir til Rogaland Teater

Museum Stavanger og Rogaland Teater går begge med byggeplaner. Nå ønsker museumsledelsen at de to naboene i Muségata skal kobles sammen.

Museum Stavanger foreslår den delvis samlokalisering med naboen Rogaland Teater. Begge har byggeplaner, og museet har tomt.

Museum Stavanger trenger større lokaler. Derfor ser de mot naboen, Rogaland Teater.

Det er bare et steinkast mellom det gamle museet og Rogaland Teater, to av Stavangers største kulturinstitusjoner. Dersom ledelsen i Museum Stavanger får det som de vil, kan disse i fremtiden dele lokaler.

– Det er veldig mange muligheter, og jeg er spent på hvordan dette vil tas imot, sier administrerende direktør i Museum Stavanger, Siri Aavitsland.

– Gunstig for begge parter

Både Museum Stavanger og Rogaland Teater har byggeplaner, og museumsledelsen mener begge parter kan tjene på å bruke den noe av den ni måls store tomta til museet til et felles publikumsareal, som foaje og kafe.

– Det er en god løsning på en situasjon hvor begge parter har behov for nye arealer, sier styreleder ved Museum Stavanger, Sissel Knutsen Hegdal.

De to institusjonene skal drive hver for seg, men museumsledelsen mener de kan ha både økonomiske og politiske fordeler ved delvis samlokalisering.

Arne Nøst

Teatersjef Arne Nøst er ikke sikker på om det er penger å spare på et sambruk mellom museet og teateret.

Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

Får verken ja eller nei

I januar legges flere alternativer både for utvidelse og nybygg av Rogaland Teater frem. Dersom valget faller på å bli på den nåværende tomten, er teateret avhengige av å bygge ut et større areal.

Selv om teatersjef Arne Nøst syns det er spennende å se hva museumsledelsen tenker, vil han verken si ja eller nei til frieriet enda.

– Vi har en ivrig nabo med store behov akkurat som oss. Vi har ulike behov, men vi skal lese den visjonen med nysgjerrighet, sier han.