NRK Meny
Normal

Minnestund på den franske skolen i Stavanger

Kampen skole, som er vertskap for den franske skolen i Stavanger, tok initiativ til å minnes ofrene for terroren i Paris.

Minnestund ved Kampen skole

Elevene ved Kampen skole og den franske skolen i Stavanger gjennomførte mandag en minnestund etter terrorhandlingene i Paris i helgen.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Vi synes det var på sin plass å vise sympati etter den forferdelige hendelsen, for dem som døde.

Det sier rektor Anne Kirsti Drivdal Grytten som er rektor ved Kampen skole i Stavanger. Den franske skolen holder til hos Kampen skole. På morgenmøtet før skolestart ba rektor elevene snakke om det som hadde hendt.

Anne Kirsti Drivdal Grytten

Anne Kirsti Drivdal Grytten, som er rektor ved Kampen skole i Stavanger, sier terrorhandlingene i Paris har gjort sterkt inntrykk på elevene

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Jeg fikk høre at på første trinn var det noen som ikke hadde hørt noe. Kanskje fordi foreldrene hadde skånet dem fra de forferdelige TV-bildene, men på de eldste trinnene var de få som ikke hadde fått dette med seg, sier Drivdal Grytten.

Sterkt inntrykk

Hun sier at terrorhandlingene har gjort sterkt inntrykk på elevene.

Les også: UiO hedret ofrene for Paris-terroren

– Paris er en by som mange har vært i. Det er en by som mange foreldre har et forhold til. Det er nå en gang sånn at når ting skjer nær, selv om Frankrike ikke er så nær, men det er ganske nær likevel, så går det mer inn på oss, dessverre, men sånn er det, sier rektoren.

Minnestund ved Kampen skole

Rektoren forteller at Kampen skole tok initiativet til minnestunden sammen med den franske skolen.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Rektoren forteller at Kamnpen skole tok initiativet til denne minnestunden sammen med den franske skolen.

Les også: Slik påvirker Paris-terroren kulturlivet

– TV-bildene de slutter ikke. Det er jo situasjoner her som elevene vil ta med seg ganske lenge. Jeg tenker at vi må legge opp til at elever får lov til å fortelle om sine tanker, sin sorg, sin fortvilelse, kanskje redsel og, om dette er noe vi kommer til å oppleve her i Norge, sier Drivdal Grytten.

Den franske ambassaden i Oslo har bedt Stavanger-politiet om å patruljere ved den franske skolen i Stavanger i skoletiden, melder Aftenbladet.

Dette skal være et ledd i sikkerhetstiltakene etter terroren i Paris.