Millionstreiken i olja er over

OLF og SAFE er blitt enige om en bransjeavtale innen oljeserviceområdet. Streiken i Baker Huges, som kostet 30 millioner dagen, er dermed avblåst fra lørdag morgen.

Baker Hughes-streikende utenfor BJ Services i Tananger

Noen av de streikende i Baker Hughes utenfor lokalene til BJ Services i Tananger. BJ Services ble kjøpt opp av Baker Hughes. De ansatte som byttet arbeidsgiver ønsker å beholde tariffavtalen de hadde, mens arbeidsgiveren vil at de skal inngå en tariffavtale som er felles for alle Baker Hughes-ansatte. Klubbleder Rolf Onarheim i hvit hjelm.

Foto: Inger Johanne Stenberg / NRK

Forrige lørdag gikk 114 Safe-organiserte i oljeserviceselskapet Baker Hughes ut i en streik som rammer 12 rigger og installasjoner på norsk sokkel.

– Vi er svært fornøyd med å ha blitt enige med SAFE slik at streiken kan avblåses , sier Håvard Hauan, advokat i OLF i en pressemelding fra Oljeindustriens landsforbund.

Danner ny bransjeavtale

Partene er blitt enige om å lage en ny bransjeavtale for oljeserviceområdet, med SAFE/YS som part, tilsvarende den eksisterende avtalen med Industri Energi/LO.

YS og NHO deltok i forhandlingene fredag.

– Denne avtalen danner et godt grunnlag for et videre positivt samarbeid med SAFE/YS, sier Hauan.

Lik avtalen med IE

Fra før er over 4500 medlemmer i Industri Energi(IE) omfattet av Oljeserviceavtalen. 114 SAFE-medlemmer i Baker Hughes Norge får den nye avtalen, som vil være lik den eksisterende avtalen med Industri Energi.

– Avtalen er en god nyhet både for OLF og SAFE. Det er ikke hver dag vi blir enige om nye bransjeavtaler, sier Hauan.