NRK Meny
Normal

Bilferja MF Sjernarøy gikk på grunn

En person ble skadet i panna da bilferja gikk på grunn like ved Nord–Hidle i Ryfylke. De 43 personene som var om bord er nå evakuert.

En person ble skadet i panna da bilferja gikk på grunn like ved Nord–Hidle i Ryfylke. De 43 personene som var om bord er nå evakuert.

GIKK PÅ GRUNN: – Alle er nå evakuert fra ferja. De ble hentet av en annen ferje, opplyser Hovedredningssentralen. Foto: Anders Fehn/NRK.

Ferja MF Sjernarøy gikk på grunn på nordsiden av Nord-Hidle like over klokken 20.00 i kveld.

– Det var 43 passasjerer om bord da ferja gikk på grunn, opplyser redningsleder Johan Mannsåker på Hovedredningssentralen på Sola.

MF Sjernarøy grunnstøtte

Ingen passasjerer ble skadet da MF Sjernarøy grunnstøtte.

Foto: Oscar Fehn

– Alle er nå evakuert fra ferja. De ble hentet av en annen ferje, opplyser Mannsåker.

Passasjerene ble reddet over i hurtigbåten Fjordkatt, som tok dem med videre til deres bestemmelsessteder langs ferjeruta.

Ingen av passasjerene ble skadd i grunnstøtingen, men ett medlem av besetningen fikk kuttskader i pannen, opplyser redningslederen.

Trafikkinfo:

– Kan tyde på teknisk svikt

Politiet har nå ankommet stedet og begynt undersøkelser. Verken politiet eller Hovedredningssentralen vet årsaken til at ferja gikk på grunn.

– Det kan tyde på at det kan ha vært en teknisk svikt. Vi jobber med å komme oss ombord og snakke med kapteinen og mannskapet, sier Trygve Ravndal, operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt til NRK.

Fem personer fra mannskapet, samt kapteinen er igjen på ferja.

Ravndal opplyser om at ferjen muligens tar inn litt vann, uten at dette utgjør en fare for at ferjen kan synke.

Laster kart, vennligst vent...

FERJE PÅ GRUNN: Ferja MF Sjernarøy meldte i kveld at de har gått på grunn nord av Nord-Hidle.