Her traff MF Sjernarøy grunnen

Det går kun ei ferje mellom Fogn og Judaberg etter at MF Sjernarøy grunnstøtte i går kveld. Ferja er nå i Stavanger for å repareres.

Skade på MF Sjernarøy

Her ble MF Sjernarøy skadet da ferja grunnstøtte.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

I 20-tiden søndag kveld gikk MF Sjernarøy på grunn på nordsiden av Nord-Hidle.

Ivan Fossan

Ivan Fossan, administrerende direktør i Norled.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Ingen av passasjerene ble skadd i grunnstøtingen, men ett medlem av besetningen fikk kuttskader i pannen. Passasjerene ble reddet over i hurtigbåten Fjordkatt, som tok dem med videre til deres bestemmelsessteder langs ferjeruta.

– Nå må ferja til reparasjon. Den er på vei til Stavanger, og har vært innom Judaberg for å ta av bilene, sier administrerende direktør Ivan Fossan i Norled.

Ferja hang bak slepebåten «Mega Mammut», og ble eskortert av redningsskøyta «Peter Henry von Koss».

MF Sjernarøy til reparasjon

MF Sjernarøy på vei til verkstedet i Stavanger.

Foto: Ole Andreas Bø/NRK

Ei ferje, kun i Finnøy kommune

Det betyr redusert trafikk på ferjeruta. Kun MF «Foldøy» går, og kun mellom Judaberg og Fogn.

– I dag prioriterer vi trafikken i Finnøy kommune. Vi jobber med å få inn ei reserveferje så fort som mulig, men kan ikke si når den er på plass, sier Fossan.

Passasjerer i nordre del av ferjesambandet må bruke rutegående hurtigbåt. Fossan ber reisende sjekke Norled.no for oppdatert ruteinformasjon.

Politiet sa mandag kveld at hendelsen trolig skyldes teknisk svikt. Det har ikke Norled konkludert med ennå.

– Det er litt for tidlig å kommentere hvorfor ferje gikk på grunn. Vi må sette oss ned og forstå hva som skjedde, sier Fossan.

Ga beskjed over høyttaleranlegget

Ferja var på vei fra Nedstrand til Finnøy, og skulle anløpe Nord-Hidle litt etter klokka 20.

– Under den operasjonen fikk ikke mannskapet bremset ferja opp, men den konsekvensen at den gikk på land. Mannskapet så hva som kom til å skje og kapteinen fikk gitt beskjed over høyttaleranlegget. Ferja ble stående fast på grunn, sier Fossan.

Ferja traff grunnen hardt, men ingen passasjerer ble skadet.

– Heldigvis fikk ingen alvorlig personskader. Det var en kjedelig hendelse, og ikke en kjekk opplevelse for passasjerene om bord, men etter forholdene gikk det bra. Det var ingen personskade på passasjerene. En i mannskapet fikk et kutt i pannen og er sjekket av legevakten, sier han.

En person ble skadet i panna da bilferja gikk på grunn like ved Nord–Hidle i Ryfylke. De 43 personene som var om bord er nå evakuert.

MF Sjernarøy grunnstøtte søndag kveld. Foto: Anders Fehn/NRK.