NRK Meny
Normal

Folk måtte klamre seg fast under grunnstøting

Svein Audun Flesjå var en av dem som opplevde en spesiell ferjetur med MF Sjernarøy i går kveld. Over høyttaleranlegget kom beskjeden «hold dere fast, hold dere fast. Vi går på land».

MF Sjernarøy på grunn

GIKK PÅ GRUNN: Det var 43 passasjerer om bord da bilferja MF Stjernarøy gikk på grunn i går kveld.

Foto: Oscar Fehn

20-tiden søndag kveld gikk MF Sjernarøy på grunn på nordsiden av Nord-Hidle. Ombord satt 43 passasjerer, og Svein Audun Flesjå var en av dem.

Svein Audun Flesjå

INGEN PANIKK: Svein Audun Flesjå forholdt seg rolig da han fikk beskjed om at ferja han satt på var i ferd med å gå på grunn.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Det ble en spesiell ferjetur, sier Flesjå til NRK.

Han husker godt beskjeden som kom over høyttaleranlegget like før grunnstøtingen i Finnøyfjorden.

– De sa «hold dere fast, hold dere fast. Vi går på land». Jeg klamret meg fast, og det gjorde alle andre også, sier Flesjå.

Ingen av passasjerene ble skadd i grunnstøtingen, men ett medlem av besetningen fikk kuttskader i pannen.

– Det gikk heldigvis bra. Alle forholdt seg rolig, og ingen fikk tilløp til panikk. Det var noen unger som gråt litt, men det er jo forståelig, sier han.

Den ene personen av besettingen som ble skadet, fikk kuttskader i panna. Personen ble raskt hentet av ambulansebåt og kjørt til legevakten.

– Fikk god informasjon

Passasjerene ble etter hvert reddet over i hurtigbåten Fjordkatt, som tok dem med videre til deres bestemmelsessteder langs ferjeruta.

– Vi fikk raskt opplysninger om at en båt skulle hente oss etter grunnstøtingen, og den kom etter en stund, sier Flesjå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Skade på MF Sjernarøy

SKADE: Her ble MF Sjernarøy skadet da ferja grunnstøtte.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Det var flere biler om bord på ferja, men Flesjå kan fortelle at han også har vært heldig med tanke på bilen sin.

– Noen andre sine biler føyk inn i hverandre, men min bil fikk kun noen småskader på hengerfeste, sier han.

Ikke sikre på årsaken til grunnstøtingen

Politiet sa mandag kveld at årsaken til grunnstøtingen ser ut til å være teknisk svikt, men Norled har ennå ikke konkludert med hva som kan være årsaken.

– Det er litt for tidlig å kommentere hvorfor ferjen gikk på grunn. Vi må sette oss ned og forstå hva som skjedde, sier administrerende direktør Ivan Fossan i Norled.

På grunn av av MF Sjernarøy sin grunnstøting i går kveld, har det i dag kun gått en ferje i sambandet. Men nå i ettermiddag vil det igjen gå to ferjer mellom mellom Judaberg, Nedstrand og Jelsa.

Reserveferga M/F Rygerfjell er satt inn i sambandet. Første avgang går kl 15.45, melder Norled.

En person ble skadet i panna da bilferja gikk på grunn like ved Nord–Hidle i Ryfylke. De 43 personene som var om bord er nå evakuert.

GIKK PÅ GRUNN: En av ferjemannskapet ble skadet i panna da MF Sjernarøy gikk på grunn like ved Nord–Hidle i Ryfylke. Foto: Anders Fehn/NRK.