Mellom 20 og 30 arrestert i dopingrazzia

Mellom 20 og 30 personer er arrestert og siktet for oppbevaring og/eller bruk av dopingmidler under en storstilt politiaksjon mot treningssentre i Rogaland.

Dopingbeslag etter politiaksjon på treningssentre i Rogaland i juni 2016

Dopingbeslag etter politiaksjon på treningssentre i Rogaland. Over 20 personer ble pågrepet og siktet.

Foto: Magnus Stokka / NRK

– Det har bikket 20 pågrepne nå, sier politiadvokat Øyvind Haukland.

I løpet av tirsdag ettermiddag har politiet aksjonert mot en rekke treningssentre i Rogaland, fra Egersund i sør til Stavanger i nord. Aksjonen startet på en rekke adresser, og det ble deretter aksjonert mot tre treningssentre.

Mange av de pågrepne har i avhør erkjent straffskyld for bruk eller besittelse av dopingmidler. Det er og beslaglagt narkotika, og enkelte store beslag av dopingmidler.

Mellom 50 og 60 politifolk har vært i aksjon, og de er fra ulike politidistrikt. Politiet forteller at det er beslaglagt vanlige steroider, veksthormon og kvinnelige kjønnshormoner, potensfremmende midler, og antiøstrogene midler.

Oppgitt innehaver

Under aksjonen mot blant annet treningssenteret City Gym i Sandnes, tirsdag ettermiddag, kom innehaver André Thesen, bort til politiet mens de holdt på.

– Det er tatt helt ut av proporsjoner. Hvorfor er dere her egentlig, spør han politietterforsker Erik Håland.

– Det er fordi vi har en aksjon mot et stort dopingmisbruksmiljø i Rogaland. Dette treningssenteret og flere andre i Rogaland har overrepresentasjon av dopingmisbrukere.

– Dere ødelegger businessen min. Politi, treningssenter, Antidoping Norge, tenk hva vi kunne gjort sammen i stedet for sånne aksjoner som dette, sier Thesen.

Han er oppgitt over at politiet ikke har gitt beskjed tidligere om de personene det gjelder.

Diskusjon mellom etterforsker Erik Håland og innehaver av City Gym i Sandnes, André Thesen, etter dopingaksjonen tirsdag.

Aksjonert mot tre treningssentre

Aksjonene er ifølge politiet planlagt over lang tid, og de har pekt seg ut et visst antall mennesker som de «vet misbruker anabole steroider».

– Vi vil vise nye og unge bruker at dette er straffbart, sier Håland.

Han understreker at det er gjort en innsats fra Thesen når det gjelder dopingarbeid på treningssenteret, men senteret skal likevel ha flere kunder som bruker doping.

Det ble aksjonert mot tre treningssentre totalt, et i Egersund, et på Bryne og et i Sandnes. De arresterte er siktet for oppbevaring og/eller bruk av ulike dopingmidler.

Øyvind Haukland forteller at det er i kjølvannet av flere voldstilfeller i området at de nå har gått til aksjon.

– Dette er en måte å forebygge vold på, forklarer politiadvokaten.

Dopingbeslag fra politiaksjon mot treningssentre i Rogaland juni 2016

Dopingbeslag fra politiaksjon mot treningssentre i Rogaland juni 2016.

Foto: Magnus Stokka / NRK