NRK Meny
Normal

Mangler 25-30 ansatte

Sjøfartsdirektoratet er på jakt etter ingeniører og ledere. De har vært i Sverige for å få tak i ingeniører.

Sjøfartsdirektoratets internettside
Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Sjøfartsdirektoratet mangler mellom 25 og 30 ansatte før flyttingen til Haugesund 1. november. Direktoratet er særlig på jakt etter ingeniører og ledere, og annonserer tungt denne og neste helg etter kvalifisert personell. I følge administrasjonsdirektør John Malvin Økland skaper ikke personellmangelen store problemer for direktoratet.

- Det er ikke kritisk, men det vi har gått ut med til næringen er at det må påregnes noe lengre saksbehandlingstid. Vi har full kontroll i forhold til virksomheten, det er ikke svært kritisk, sier Økland.

Ingeniører får opplæring

Denne helgen lyses det ut en rekke leder- og rådgiverstillinger. Neste helg gjelder stillingsannonsene fra Sjøfartsdirektoratet ingeniører med maritim utdanning. Totalt lyses mellom 25 og 30 stillinger ut. Særlig det å rekruttere ingeniører oppleves som vanskelig.

- Vi sliter spesielt på ingenørsiden, på linje med resten av næringslivet. Vi gjør noen grep. Vi har lyst ut såkalte trainee-stillinger der vi også har vært en runde i Sverige. Nå har vi fått napp hos en del ingeniører uten maritim bakgrunn. Vi har inngått samarbeid med Høgskolen Stord/Haugesund, der de får opplæring fram til jul og har praksis hos oss fram til juni neste år, for å få den  maritime kompetansen de trenger for at vi kan bruke dem i vår virksomhet.

Færre ansatte

Antall ansatte i Sjøfartsdirektoratet reduseres fra 230 til 200 i forbindelse med flyttingen.

- Det var en del av tilsynspakken, vedtaket fra Stortinget. Der forventet de en effektivisering og rasjonalisering. Det har vi gjort ved at vi blant annet setter ut en del tjenester, sier administrasjonsdirektør John Malvin Økland i Sjøfartsdirektoratet.