– Folk drar ikke på ferie til Stavanger!

Bergensk markedsføringsekspert fnyser av Lonely Planet som har plassert Stavanger på sin «Best i Europa-liste.»

Cruiseskip

Markedsføringseksperten mener Stavanger er en aperitiff som turister er innom et par dager. Bildet viser cruiseskip i Vågen i Stavanger.

Foto: Bjørn Grimen / NRK

– Hvis jeg hadde kommet hjemt til min familie, og sagt at nå har pappa funnet ut hvor vi skal være i sommer. Vi skal ikke dra til Korsika, som vi bruker å gjøre. Vi skal heller ikke dra til Kroatia, men vi skal dra til Stavanger, for der har de gode reker på torget. Jeg skulle likt og sett ansiktene til min familie da.

Les også: – Cruiseskip til Stavanger i januar

Det sier Trond Blindheim. Han er markedsføringsekspert og rektor ved Markedshøyskolen. Dessuten er han bergenser.

Trond Blindheim

Trond Blindheim. Han er markedsføringsekspert og rektor ved Markedshøyskolen. Dessuten er han bergenser. Han fnyser av Lonely Planet som anbefaler turister å dra til Stavanger i sommer.

Foto: www.mh.no

– Småby-følelse og storbyatmosfære

Bakgrunnen for utfallet til Blindheim er at Stavanger er plassert på niende plass på Lonely Planet -listen «Best i Europa 2014».

Stavanger er en aperitif for turister som kommer dit, og er innom et par dager. Stavanger kan du gjøre unna med et par knebøyninger.

Trond Blindheim, markedsføringsekspert og bergenser

Lonely Planet beskriver Stavanger som en by som gir en småby-følelse, samtidig som den har en storbyatmosfære.

– Den spektakulære sjøfronten våkner til live om kvelden, spesielt om sommeren. Byen er et yndet tilholdssted for gatekunstnere, med en årlig festival der kunstnere fra hele verden får arbeide på offentlige bygninger. Stavanger fungerer som utgangspunkt for turer til Lysefjorden, en av de flotteste fjordene i den sørlige delen av Norge, med en av de mest gjenkjennbare attraksjonene, den dramatiske Preikestolen, skriver Lonely Planet blant annet i beskrivelsen av Stavanger.

– Hva skal en barnefamilie bruke 14 dager til i Stavanger?

Trond Blindheim avviser likevel at folk drar til Stavanger på ferie.

– Det er en aperitif for turister som kommer dit, og er innom et par dager. Stavanger kan du gjøre unna med et par knebøyninger. Hvis du skal feriere i Norge, så er jo gudhjelpe meg Stavern og Grimstad og disse sørlandsbyene mye flottere, sier markedsføringseksperten.

Preikestolen 20.04.14

Lonely Planet trekker fram at Stavanger er inngangsporten til Lysefjorden og Preikestolen.

Foto: Henrik Torjussen

Han ser heller ikke at Stavanger har så store muligheter for å bli et attraktivt turistmål.

– De har ikke sommerland. de har ikke Trollparken. De har ikke Tusenfryd. de har ikke Kaptein Sabeltann. Hva skal en barnefamilie bruke 14 dager til i Stavanger?

– De kan dra til Kongeparken

– Kongeparken, nei nå må du gi deg!

– Kongeparken, nei nå må du gi deg. Det er ingenting av severdigheter og attraksjoner. Det er ingen store flotte bygninger som har historisk betydning. Ingen utgravninger som er interessante. Renessansebyene i Europa har jo adskillig mer å by på, sier Blindheim.

Les også: Forskere skal finne ut hvor mye penger de legger igjen

Rektoren og markedsføringseksperten hevder han vært i Stavanger tusen ganger. Noe har han fått med seg.

Stavanger er en veldig bra konferanseby. Det er veldig mye olje der, og så videre, men ..., avslutter han.