Hopp til innhold

Fylt kyllingbryst - oppskrift

Her får du oppskriften på hverdagskylling med potetmos og tomatragu, som serveres med salat og tomat-balsamicodressing fra kokken Inge Anda.

Les også: Kylling til påske

Oppskriften er beregnet til 4 personer

  • 4 middels store kyllingbryst med skinn.
  • 10 store mandelpoteter.
  • sjampinjong
  • østerssopp
  • 4 stk. vårløk
  • tørket steinsopp (gir god smak, men kan sløyfes.)

Tomatragu

  • litt olje
  • 3 plommetomater
  • 1 liten boks hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 2 skiver bacon
  • 1/4 gulrot
  • 1 stor sjalottløk
  • 1 ss kapers
  • ca. 1 dl vann / kraft
  • salt og pepper
  • hakket basilikum

Grovhakk løken og surr den i oljen. Tilsett de andre ingrediensene grovhakkede og la det småkoke i ca. 30 min. Sausen skal inneholde store biter av alt. Smak til med salt, pepper og hakkede urter.

Kyllingbryst

  • 1 bryst pr. person
  • hakket sopp
  • hakket bløtlagt steinsopp
  • basilikum

Grovhakk sjampinjong og østerssopp. Stekes i varm olje. Soppen avkjøles og finhakkes. Blandes med hakket steinsopp og salt og pepper. Litt urter om ønskelig. Lag hulrom under skinnet og dytt fyllet inn. Dette kan godt ligge natten

over for å sette smak til kyllingen. Brunes i olje og stekes ferdig i ovn. Til denne retten kan en servere grønnsaker etter valg eller salat. Vi har gjort begge deler.

Potetstappe

  • 10 mandelpoteter
  • 2-3 dl melk
  • 50-80 g smør
  • hakket sopp
  • det grønne av vårløken hakket.

Kok potetene møre i vann uten salt. Tøm av vannet og tørk potetene godt. Tilsett smør og melk. Ha i hakket, surret sopp og vårløk. (Du kan gjerne bruke purre i stedet for vårløk.)

Smak til med salt pepper.

Salatdressing

  • 3 deler god olivenolje
  • 1 del balsamicoeddik
  • hakket basilikum
  • 1 stk. finhakket sjalottløk
  • tomatkjøtt av 1 plommetomat
  • salt og pepper.

Alt finhakkes og blandes. La stå og trekke noen minutter.

Kjøp litt forskjellige salater eller en pakke ferdigkuttet salat. Ha over dressingen så sent som mulig før servering. Blir det dressing til overs kan denne oppbevares i tett boks/ flaske i 14 dager i kjøleskapet.

Flere nyheter fra Rogaland