– Gir arbeid i Paris, Sør-Korea og Stavanger

Rosenberg Worley Parsons har blitt tildelt en kontrakt på sammenkobling og ferdigstillelse av Martin Linge-plattformen verdt 500 millioner kroner. Det skal komme de norske ansatte til gode, lover ledelsen.

Rosenberg

Hoveddelen av arbeidet med sammenkobling og ferdigstillelse av Martin Linge-plattformen skal gjøres hos Rosenberg i Stavanger, lover ledelsen.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Rosenberg WorleyParsons AS har blitt tildelt en «Hook Up and Commissioning»-kontrakt av Technip for Martin Linge-platformen i Nordsjøen. Kontrakten har en verdi på 500 millioner kroner, 92 millioner dollar.

Total E&P er hovedoperatør av Martin Linge-plattformen. Arbeidet begynner umiddelbart i Frankrike, og deretter i Sør-Korea og så hos Rosenberg WorleyParsons på Buøy i Stavanger.

Martin Linge

Martin Linge-feltet ligger helt på grensen av norsk sokkel.

Foto: Total

«Hook-up» er sammenkobling av brønnen til olje- og gasseparatoren og fra separatoren til enten lagringstank eller fraktrør. «Comissioning» er ferdigstillelse, altså testing og aktivering av systemet.

– Har skaffet oss langsiktig arbeid

– Vi er glade for å ha blitt tildelt denne kontrakten. Vi gleder oss til å samarbeide med Technip de neste årene og levere Martin Linge-plattformen med suksess, sier administrerende direktør Andrew Wood i WorleyParsons.

– Dette er en stor dag for oss av minst to grunner; vi befester vår posisjon i «hook-up»-markedet, og vi har samtidig skaffet oss et stykke langsiktig arbeid. Hovedtyngden av timene skal utføres når dekket kommer til Norge i 2016. Vi gleder oss til å komme i gang, først i Paris, dernest i Sør-Korea og selvsagt også på Buøy, sier direktør for Rosenberg Worley Parsons, Kristin Færøyvik.

Oljeselskapet Total har tidligere fått ja til å bygge verdens lengste vekselstrømkabel ut til Martin Linge-feltet helt på grensen av norsk sokkel.

Subsea7 skal levere selve kabelen som er 160 kilometer lang. Den skal gå fra Kollsnes utenfor Bergen, og fjernstyres fra Stavanger.