Hopp til innhold

Kongeparet og kronprinsparet besøkte Stavanger

Kong Harald og Dronning Sonja er på jubileumsreise, og mandag var de i Stavanger sammen med kronprinsparet. NRK sendte se direkte.

Kongeparet 25 år – besøk i Stavanger – folkefest ved konserthuset

Publikum i amfiet utenfor Stavanger konserthus. Mandag ettermiddag var det festforestilling for byens befolkning og de celebre gjestene.

Foto: Ragnar Christensen / NRK

Det er i år 25 år siden Kong Harald og Dronning Sonja endra status fra kronprinspar til kongepar, og det feires blant annet med en sommerturné mellom 18. og 29. juni. Med Kongeskipet besøker de Tromsø, Bodø, Trondheim, Bergen, Stavanger og Kristiansand.

Kongeskipet på vei ut Trondheimsfjorden

Kongeskipet på vei ut Trondheimsfjorden etter besøket i Trondheim.

Foto: Kristin Agerlie / NRK

Mandag 27. juni ankommer de Stavanger. Det første byens befolkning kan se til de prominente gjestene, er når det går i land ved Norsk Oljemuseum klokka 10.45.

Seinere om formiddagen har kongeparet invitert 300 gjester til en folkelig hagefest på Ledaal, Kongens offisielle residens i Stavanger.

Kongeparet 25 år – besøk i Stavanger (Ledaal)
Foto: Øystein Otterdal / NRK

Klokka 15.30 starter arrangementet ved Stavanger konserthus med minikonserter i amfiet. Hans Majestet Kongens Garde opptrer på festplassen klokka 16, og kongeparet ankommer klokka 16.30.

Fram til klokka 18 skal rapperen Izabell med Tore Pang, Idol-vinner Marius Samuelsen, 1B1 (lærere og studenter ved Institutt for musikk og dans ved Universitetet i Stavanger, Stavanger Katedralskole og musikere fra Stavanger Symfoniorkester) og musiker Hanne Vasshus opptre.

Programledere er Selome Emnetu og Vegard Hoel.

Det kongelige hoff ankom Stavanger mandag formiddag

VIDEO: Kongeparet gikk i land ved Norsk Oljemuseum i Stavanger, og fortsatte til hagefest på Ledaal.