Hopp til innhold

Tusenvis tok imot kongefamilien

Søndag var det 20 år siden kongefamilien besøkte Rogaland på signingsferden. Finner du deg selv på videoen eller bildene?

Video 03090a09-0213-4a52-829d-6f64fa6faead.jpg

VIDEO: 26. juni 1991 besøkte kongefamilien Rogaland på sin signingsferd.

26. juni 1991 besøkte kongefamilien med kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise flere steder i Rogaland. Besøket var en del av kongefamiliens signingsferd det året.

Hele familien ble mottat av flere tusen mennesker over hele fylket, og særlig stort var oppmøtet naturlig nok i Stavanger og Haugesund.

Familien delte seg opp

I Haugesund møtte familien praktfullt sommervær og hele byen på beina. Kongefamilien fikk en egen balkong med utsikt over folkehavet på Råshusplassen.

Også Haraldshaugen fikk besøk av kongeparet. Ordfører Nils J. Storesund fulgte med.

Kongefamilien var ikke samlet under hele besøket. Da Skudeneshavn ble avlagt royal visitt, var det dronning Sonja og Märtha Louise som kom.

Avsluttet i Stavanger

Da alle ankom Stavanger om kvelden, ble de møtt av flere båter enn det kanskje noen gang tidligere har vært på Byfjorden.

– Kongefamilien synes å ha en Sareptas krukke med smil og varme å øse av, selv om dagene kan blir lange, sa NRKs reporter om ankomsten til Stavanger.

I 2007 feiret dronning Sonja sin 70-årsdag i Rogaland.