NRK Meny
Normal

Skolekamp på Karmøy

Det er hard konkurranse om seksåringene på Sør-Karmøy. En privatskole går nå ut med flygeblad og annonser for å lokke høstens førsteklassinger til seg.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

I år er det 22 førsteklassinger ved Sørhåland privatskole på Karmøy. Det er det ikke sikkert det er neste år.

– Vi ville jo ikke hatt det behovet for å markedsføre oss hvis vi kunne sendt ut informasjon til de foreldrene vi visste hadde elver som skal begynne i skolen, sier Espen Berg, rektor ved Sørhåland privatskole på Karmøy.

Problemet er bare at det neste ikke er førsteklassinger i skolekretsen til høsten. Derfor frir skolen nå til foreldre på hele sør-Karmøy, og vil konkurrere om alle seksåringene.

Rekrutteringskampanje

– Nå må vi sende informasjon til hele sonen og sette inn annonser, sier Berg.

I år er det 22 førsteklassinger ved Sørhåland privatskole.

– Det er en rekrutteringskampanje, men det er jo positivt ment fra vår side. Vi ønsker ikke å bli konkurrent til den offentlige skolen, selv om vi blir det. Vi ønsker å bli et alternativ, og det ser jeg ikke at er noe hemsko for noen, sier privatskolerektoren.

Klar for kamp

Skolesjef i Karmøy kommune, Aksel Røssand, ønsker konkurransen fra de private velkommen.

– Det er i deres fulle rett å markedsføre sin skole, så det må de få lov til. Vi får vise at vi kan drive god offentlig skole og drive god omdømmebygning, og håpe at elvene blir i den offentlige skolen, sier han.