Hopp til innhold

Kan ha funnet spor etter savnede Tore her

AMSTERDAM (NRK): Privatetterforskere har engasjert seg i letingen etter 21 år gamle Tore Grødem. Nå kan de ha funnet spor ved hjelp av hunder, og politiet setter i gang nye søk på bakgrunn av funnene.

Tjernet hvor det søkes etter savnet jærbu

Tre søkehunder har, uavhengig av hverandre, markert ved dette tjernet. Det ligger ikke langt fra hotellet der 21-åringen bodde.

Foto: Mathias Oppedahl / NRK

– Vi håper jo at dette ikke stemmer, at han ikke ligger her, sier far Stein Grødem.

Stein Grødem

Far Stein Grødem har vært i Amsterdam og deltatt i letingen, sammen med kona, siden sønnen ble meldt savnet.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

NRK møter ham på stedet som privatetterforskerne nå konsentrerer seg om. Han har vært i Amsterdam, sammen med kona, siden sønnen Tore ble meldt savnet 19. desember.

Det er privatetterforsknings-gruppen Simpar, som består av pensjonerte politifolk, som har søkt med hunder i området. De bistår i letingen, sammen med politiet. Søndag søkte de med flere hunder, som alle markerte på samme sted ved et tjern.

Skaffer utstyr for å gjøre søk

– Det kan tyde på at det ligger en person her. Hundene er lært opp til å bjeffe ved funn av personer, sier Juul van der Linden, som leder den private etterforskningsgruppen.

Tore Grødem

Tore Grødem har vært savnet siden 19. desember.

Foto: privat

I tillegg har de funnet spor fra telefonen til 21-åringen i området. Nå har de gitt all informasjon videre til politiet.

– Politiet sier de har snakket med militæret, om å få på plass utstyr til å gjennomføre søk begge stedene, sier van der Linden.

Nå bekrefter politiet at de denne uka skal sette i gang nye søk etter Grødem på bakgrunn av funnene Simpar har gjort. De skal blant annet søke med sine egne hunder ved tjernet der de pensjonerte politifolkene mener hundene har markert, og også militæret skal settes inn i letingen.

Marriot hotel Amsterdam

MARRIOT HOTEL: Tore Grødem og kameraten skulle tilbringe en langhelg på dette hotellet. Nå bor foreldrene til Tore her.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Faren: – Får i hvert fall svar

Far Stein Grødem er glad for den hjelpen de har fått, både fra politiet og den private letegruppen. Nå venter han på at det skal gjøres søk ved tjernet.

– Om han ligger her, har vi i hvert fall fått et svar, men vi håper i det lengste at det ikke er tilfellet, sier Grødem.

– Vi har full tillit til politiet. De kommer ikke til å gi seg før vi har fått svar, og det er jeg glad for, legger han til.

Vondelpark i Amsterdam

Flere nyheter fra Rogaland