Hopp til innhold

– Det var en skikkelig vond følelse

Elsa Fredrikke Nedrebø og moren Gunn Auglend Nedrebø fra Bryne kom midt oppi terrordramaet i Istanbul. Nå er de glade for å være tilbake på norsk jord.

Elsa Fredrikke Nedrebø

Få timer før bombene smalt var stemningen på flyplassen en helt annen. Her er Nedrebø ved ankomsthallen kun timer før terroren.

Foto: Privat

– Det var en venninne som sendte meg en melding for å høre om alt var bra med meg og hvor vi var. Da fortalte hun om terrorangrepet. Vi fikk helt sjokk. Det var en vond følelse, forteller Elsa Fredrikke Nedrebø.

Nedrebø var i Istanbul sammen med moren i forbindelse med jobb. Men turen skulle vise seg å bli langt mer dramatisk enn forventet da terrorister slo til på flyplassen Atatürk i Istanbul, bare timer før Nedrebø og moren skulle fly hjem til Norge fra nettopp Atatürk.

– Vi fikk melding fra flyselskapet i natt om at flyet ble kansellert og at vi ikke kunne dra hjem før fredag, sier Nedrebø.

Tilbake i Oslo

Nedrebø og Auglend Nedrebø fikk til slutt nye flybilletter fra en annen flyplass. Da mor og datter landet på Gardermoen i ettermiddag var de lettet og slitne etter en lang natt.

– Vi var utrolig heldig som klarte få et fly til Oslo, sier Nedrebø.

Nedrebø har vært på Atatürk flere ganger den siste tiden for å hente kleskolleksjonen hun får produsert i landet. Bare få timer før terroren delte en spent og lykkelig Nedrebø et bilde på sosiale medier fra flyplassen som senere skulle bli rammet av flere angrep og koste minst 41 personer livet.

Vondt for lokalbefolkningen

Tilbake i Norge sitter mor og datter igjen med en vond følelse etter det de har opplevd det siste døgnet.

– Det har vært veldig spesielt. Vi ser på dem som er der, at dette er noe de lider under, sier Auglend Nedrebø.

– I resepsjonen i går natt beklaget de ansatte seg for det som har skjedd. De er veldig lei seg for at vi har opplevd dette, men det er jo like vondt for dem.

Vil ikke la frykten vinne

Det siste året har det vært flere alvorlige terrorangrep i Tyrkia. Og selv om damene fra Bryne var klar over situasjonen, var det ikke noe som stoppet dem fra å dra til landet.

– Vi snakket om terror i går. Vi ikke slutte å reise hit fordi vi er redde for terror. Og så skjer dette samme dag, forteller Auglend Nedrebø.

– Hva vil du si til folk som nå er redde for å dra til Istanbul og vil avbestille reisene sine?

– I sist uke tenkte jeg at dette er noe som skjer, men at vi ikke kan slutte å reise. Det er ikke vanlige folk sin skyld, og vi må prøve å fortsette som normalt. Hvis ikke vinner de som gjør dette vinne. Men det er vanskelig, og nå har vi virkelig kjent på det, sier Auglend Nedrebø.