Ja til nasjonal sykkelhall i Sola

Stadig flere brikker faller på plass for det som skal bli nasjonalanlegget for innendørs sykling i Norge. Sykkelforbundet har stemplet «godkjent» på planene verdt 315 millioner.

Soma Arena

Kreftene bak Sola Arena vil ha et nasjonalanlegg for sykling med en prislapp på 315 millioner.

Foto: Soma Arena

I dag ble planene om Sola Arena, en velodrom på Sola, enstemmig vedtatt av sykkelforbundet, melder procycling.no.

– Vi støtter prosjektet på Sola, og har sagt at vi gjerne vil samarbeide med Sola kommune med å realisere at det blir en velodrom der, sier sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til nettavisa.

Sola Arena skal bestå av innendørs velodrom, i tillegg til flere haller. Dette skal bygget etter internasjonale mål. Prislappen på det hele ligger på rundt 315 millioner kroner.

Initiativet kommer fra Sola Cykleklubb og målet er å gi et komplett tilbud til sykkelinteresserte over hele landet. De ønsker også å arrangere nasjonale og internasjonale løp og mesterskap. Målet er at Norges første anlegg med velodrom og flerbrukshall står klar til bruk i 2017.

Venter på svar fra Kulturdepartementet

Da sykkelforbundet fikk se planene i februar i fjor svarte de med stående applaus.

Kommunene Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg har sagt ja til å være med i et spleiselag for å få anlegget på plass. Nå er også sykkelforbundet med. Da gjenstår Norges Idrettsforbund, og til slutt Kulturdepartementet.

Tror dere både NIF og departementet blir med?

– Vi er vel optimister. Vi mener at sykkel har fått lite utdeling av anleggsmidler over lang tid, og at det er på tide at sykkel får sin rettmessige del. Sykkel burde stå ganske langt fremme i køen, sier Tiedemann Hansen til procycling.no.