NRK Meny
Normal

Kristoffs trener: – En kjempesuksess

Trener Stein Ørn er strålende fornøyd med innsatsen til Alexander Kristoff i Qatar rundt, og han mener dagens skuffelse bare vil trigge proffsyklisten.

Alexander Kristoff i Tour of Qatar

Alexander Kristoff under femte etappe av sykkelrittet. Den vant han.

Foto: Lionel Bonaventure / Afp

Kristoff klarte ikke å sanke nok bonussekunder til å ta sammenlagtseieren fra Niki Terpstra i Qatar rundt fredag. Nordmannen ble nummer tre, og hadde også Maciej Bodnar foran seg.

Fredag kjørte syklistene 124,5 kilometer, blant annet ti runder inne i Doha. Det endte med en massespurt. Der ble Kristoff nummer 19, mens Sam Bennett vant.

Kristoff vant etappene både mandag, onsdag og torsdag.

– Kjempesuksess

Stein Ørn

Stein Ørn, treneren til Alexander Kristoff.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Dette er en kjempesuksess uansett hvordan det gikk i dag, men litt skuffelser er det sikkert å spore hos Alexander, sier trener Stein Ørn sier til NRK.

Før fredagens etappe, hadde Kristoff mulighet til å vinne hele rittet sammenlagt. Men etter at hele Katjusja-laget falt fra på de siste kilometerne, ble oppgaven å redde stumpene.

– Jeg har igjen rapporter om hva som skjedde, men det er helt åpenbart at noe har skjedd med Alexander og laget der – en velt eller noe teknisk, sier Ørn, som har fulgt løpet fra Norge.

– Alexander har gjort en formidabel jobb. Han og Sven Erik (Bystrøm) har trent veldig bra i vinter – de har nesten ikke hatt avbrekk, sier treneren.

Fandenivoldsk

Rittet har gitt nordmannen ytterligere selvtillit. Han vant hele 14 ritt i fjor, og nå kan han telle ned til flere vårklassikere.

Ørn tror skuffelsen fredag vil telle positivt med framover.

– Når du gjør det så bra i ritt, er det kanskje greit å få litt nedtur på slutten. Da får Alexander på plass den fandenivoldske innstillingen, for om to dager er det løp i Oman, sier Ørn.