NRK Meny
Normal

Ingen mistenkte etter russevoldtekter

To av voldtektene i Kongeparken i forbindelse med russetreffet tidligere i år er ferdig etterforsket. Politiet står uten mistenkte i alle fire tilfellene.

Kongeparken

RUSSEVOLDTEKTER: Vitner fortalte politiet under etterforskningen at det skal ha vært russ involvert i alle voldtektstilfellene.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

Ingrid Eik

INGEN DNA: – Vi har ingen biologiske spor å gå etter, sier lensmann Ingrid Eik.

Foto: Kaj Hjertnes / NRK

– Vi hadde i utgangspunktet fire voldtektssaker etter russetreffet i Kongeparken. To av disse sakene er nå ferdig etterforsket og sendt til jurist. I de to andre sakene er det fremdeles litt arbeid å gjøre, og de er fremdeles på lensmannskontoret, sier Lensmann i Gjesdal, Ingrid Eik, til NRK.no.

Politiet står igjen uten mistenkte i alle fire tilfellene.

– Har snudd hver en stein

– Vi har foretatt flere avhør, og vi har snudd hver en stein. Vi tok prøver av åsted og personer. Men vi har nå fått svar på prøvene, og vi har ingen biologiske spor å gå etter. Det er ikke funnet DNA i noen av sakene.

Når det gjelder de to sakene som fremdeles ligger på lensmannskontoret, gjenstår det bare litt papirarbeid før disse også kan kategoriseres som ferdig etterforsket.

LES OGSÅ: Politiet om voldtektene: – Ingen sammenheng | Politiet skal gjennomgå bompasseringer | Lokal gjerningsmann kan stå bak voldtekt ved Kongeparken | Har funnet jakke etter voldtekt

Politiet måtte jobbe raskt

De fire angivelige voldtektene ble anmeldt natt til 4. og 5. mai, under russearrangementet i Kongeparken. Politiet var tydelige på at de måtte jobbe raskt, siden arrangementet var i ferd med å avsluttes, og tusenvis av russ skulle hjem.

– Åsted og vitnesituasjonen vil endres på svært kort tid, og det er en utfordring for politiet, sa politiinspektør Fredrik Martin Soma til NRK.no 5. mai.