Hopp til innhold

Konferanse-boom under Sildajazzen

Stadig flere arrangerer konferanser under Sildajazzen i Haugesund. Jazz og yrende folkeliv lokker flere til å delta, mener arrangørene.

Første konsert under Sildajazzen 2015 i Dokken

Sildajazzen kommer med et yrende folkeliv. Det benytter konferanse-arrangørene seg av. Her fra åpningskonserten i Dokken.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Sverre Meling jr.

Daglig leder i Maritimt Forum, Sverre Meling jr. var en av mange som valgte Sildajazzen for sitt arrangement.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Vi synes Sildajazzen lager en fin ramme rundt konferansen vår. Det er mye folk i byen, og mange melder seg på, sier daglig leder i Maritimt Forum, Sverre Meling jr.

Han arrangerte Subsea-konferanse under Sildajazzen, fordi det er et attraktivt tidspunkt å lokke folk til byen.

– Men vi prøver også å gi noe tilbake til Sildajazzen. Derfor kjøper vi dagspass til alle som deltar på konferansen vår, sier Meling jr.

Merker økningen

I Sildajazz-uka i år ble det blant annet arrangert Energirike-konferanse, Subsea-konferanse og Rehabiliteringskonferanse. I tillegg kommer en rekke mindre arrangement. Festivalsjef Bjarne Dankel merker godt økningen.

Bjarne Dankel i Sildajazz

Sildajazz-sjef Bjarne Dankel merker økningen av konferanser, og synes det er positivt at flere vil har Sildajazzen som ramme for arrangement.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK

– I tillegg til de store som har vært med i alle år, merker vi at det stadig dukker opp nye, større eller mindre arrangement. Enkelte har vi ikke visst om på forhånd engang, sier Dankel.

Han synes det er flott at bedrifter og organisasjoner vil bruke Sildajazzen som ramme for sine arrangement.

– Det bidrar jo til at vi får litt flere besøkende på våre konserter også, sier Sildajazz-sjefen.

Fulle konferansesaler

Scandic Maritim er det største konferansehotellet i Haugesund, og hotelldirektør Reidar Westre synes det er positivt å kunne fylle opp konferansesalene, også under Sildajazzen.

– Vi merker jo selvsagt at Sildajazzen gir økte inntekter i restaurantene og barene våre, men det er ekstra gøy med fulle konferansesaler i tillegg, sier Westre.

Erna Solberg på konferanse i Haugesund

Statsminister Erna Solberg åpnet en av de store konferansene Energirike-konferansen i Sildajazz-uka i Haugesund.

Foto: Rosa Iren Villalobos / NRK