Hopp til innhold

Se eksklusiv video av Ingebrigtsens operasjon

– Jeg har ikke sett knivene ennå, det er kanskje først da jeg blir stresset, sier friidrettstjernen mens han rulles inn på operasjonssalen. Hakk i hæl følger et tv-team.

Henrik Ingebrigtsen må operere foten og håper at det vil stoppe smertene han har opplevd det siste året.

SE VIDEO: Slik så det ut da Henrik Ingebrigtsen ble operert fredag 26. august. Foto: Zacapa Film.

Det ser ikke bra ut.

På en sykeseng ligger Henrik Ingebrigtsen med lukkede øyne, hørselvern og slange i munnen. Foran ham står en mann og borer i foten med det som minner litt for mye om en vanlig drill.

Lyden skjærer i ørene. Lukker du øynene kunne du like gjerne trodd du var på en byggeplass.

Heldigvis er vi i stedet på Elverum sykehus, og mannen med verktøyet er kirurg og i ferd med å redde karrieren til Norges beste mellomdistanseløper de siste årene.

Sirkelsag

Henrik Ingebrigtsen

NARKOSE: Henrik Ingebrigtsen ble lagt i narkose under operasjonen.

Foto: NRK

– Gruer du deg?, spør en sykepleier.

– Nei, jeg gleder meg egentlig bare til å få det unnagjort så jeg kan begynne å springe igjen, svarer Ingebrigtsen.

– Men jeg har ikke sett knivene ennå, det er kanskje først da jeg blir stresset, legger han til med et smil.

Kirurgen tar hintet og viser 25-åringen brettet med knivene han skal bruke i operasjonen.

– Det er ikke verre, nei, sier Ingebrigtsen kjekt og spør:

– Og du har ikke sirkelsag? Da går det greit.

– Har mer å gi

Det er NRK-programmet «Team Ingebrigtsen» som har fått den ekslusive tilgangen og foreviget et av de mest avgjørende øyeblikkene i Ingebrigtsen karriere. Opptaket ble gjort under operasjonen forrige fredag.

Før mellomdistanseløperen rullet inn på operasjonssalen gjorde tv-teamet et intervju der Ingebrigtsen reflekterte rundt tingenes tilstand.

– Jeg har ikke lyst til å gi meg når jeg føler jeg har mer å gi, sa han.

– All smerten jeg har hatt i det siste, har vært forårsaket av den vonde tåa, så jeg er avhengig av å få fikset den for å kunne satse videre.

Risiko

Men ingen kan med sikkerhet si hvordan det kommer til å bli etter operasjonen. Først etter en omfattende opptreningsperiode vil man få svar.

– Det er en risiko for at jeg ikke kommer tilbake så bra som jeg har vært, sier han.

Samtidig er han like etterpå så offensiv som publikum liker å se ham:

– Hvis det her er slutten på karrieren, ville det vært helt forjævlig. For da hadde jeg ikke gitt meg på topp. Da hadde det siste jeg gjorde vært et veldig dårlig løp. Det hadde ikke vært gøy i det hele tatt.

Løpet han tenker på er semifinalen i OL, der han var sjanseløs på grunn av tåa. Nå starter veier tilbake til toppen igjen, og Henriksen er opitimist:

– Jeg tror jeg har mange gode løp igjen, sier han etter operasjonen.

Første episode av to nye i serien «Team Ingebrigtsen» ser du på NRK 1 søndag 4. september, kl 20.10.

Siste nytt

  • Vålerenga-spissen slo tilbake i enkel cupseier

    Vålerenga hadde få problemer mot 3.-divisjonsklubben Oppsal og gikk videre til 3. runde i cupen etter 4-0-seier. For Mees Rijks ble det en liten revansj etter helgens utvisning mot Lyn.

    Rijks ble slaktet av egen sportssjef etter sitt røde kort i helgens byderby. Nederlenderen ble utvist på stillingen 1-0 til VIF, og kampen endte til slutt 1-1.

    Torsdag fikk Rijks æren av å score Vålerengas siste i 4-0-seieren mot Oppsal.

    – Det har ikke vært lett de siste dagene siden det røde kårtet. Sånn er spillet. Det har vært en spesiell uke, sier Rijks til TV 2.

    Tidligere i kampen hadde Jones El-Abdellaoui, Vegar Eggen Hedenstad og Aleksander Hammer Kjelsen scoret Vålerengas tre første mål.

    Neste uke får Vålerenga besøk av Tromsø i cupens tredje runde.

    NM i fotball 2024: Oppsal - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Fifa har inngått gigantavtale med saudiarabisk oljeselskap

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har signert en kontrakt med oljeselskapet Saudi Aramco ut 2027.

    Den fire år lange avtalen skal innebære at Saudi Aramco blir en Fifa-partner i turneringer som VM for menn i 2026 og VM for kvinner i 2027.

    Noe beløp er ikke kjent, men ifølge nyhetsbyrået AP er det den største avtalen Fifa har inngått med en sponsor om man regner årlig verdi.

    Avtalen har vært ventet siden i fjor høst. Da ble Saudi-Arabia bekreftet som arrangørland til fotball-VM for menn i 2034.

    – Dette partnerskapet vil hjelpe Fifa til å lykkes med å gjennomføre sine flaggskipsturneringer, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

    Oljestaten Saudi-Arabia har pumpet inn milliarder inn i idretter over hele verden som golf, fotball, motorsport og kampsport.

    Idrett er ett av satsingsområdene i det regimet kaller «Visjon 2030», en økonomisk plan som skal bygge nye næringer og skape arbeidsplasser. Saudi-Arabia er i en årrekke blitt kritisert for brudd på menneskerettighetene og vært anklaget for å drive med sportsvasking.

    Statseide Aramco eier laget Al-Qadsiah, som leder nivå to i hjemlig liga, og bygger et stadion i byen Dammam hvor det skal spilles kamper i Asian Cup om tre år. Trolig også i VM i 2034.

    – Gjennom dette partnerskapet med Fifa tar vi sikte på å bidra til fotballutvikling og utnytte sportens kraft for å utgjøre en forskjell over hele verden, sier Aramco-president Amin H. Nasser.

    (NTB)

    yxSHGc2NkxA
    Foto: AP
  • Medier: Red Bull-topp forlater laget etter Horner-anklagene

    Flere medier skriver at Adrian Newey, hjernen bak Red Bull-bilen, slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndtering av trakassering-anklagene mot Christian Horner.

    Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.

    Nå skal det imidlertid virke som bråket koster laget sin tekniske sjef. Newey har vært i Red Bull siden 2005, men situasjonen med Horner skal ha gjort 65-åringen urorlig.

    Det skriver flere medier torsdag, blant andre BBC, Auto Motor und Sport og Autosport.

    Neweys kontrakt med Red Bull går ut ved utgangen av 2025, men han skal ha fortalt laget at han vil videre allerede nå.

    Den genierklærte briten har blant annet vært koblet til Ferrari.

    Bahrain Grand Prix
    Foto: Hamad I Mohammed / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal