NRK Meny
Normal

Våken nabo avverget trolig innbrudd i natt

Politiet ber folk på Haugalandet passe på nabolaget sitt etter flere innbrudd og meldinger om folk som kikker inn vinduer og kjenner på dører.

Haugalandet er plaget av en innbruddsbølge. Disse personene ble sett da de gikk rundt og kjente på dører og kikket inn vinduer.

VIDEO: Fra innbyggere i området i Haugesund har politiet fått disse overvåkningsbildene. Personene i videoen er tydelig på jakt etter å finne åpne dører.

Det har vært totalt elleve innbrudd i den østre delen av Haugesund siden slutten av november. Den siste uka har det vært fire.

Tyvene har tatt seg inn gjennom ulåste dører og vindu.

– Vi har de siste ukene, og spesielt den siste uken hatt betydelig med innbrudd i østre del av Haugesund. Vi har bedt publikum ta kontakt med oss dersom de skulle se personer som ikke har tilhørighet til området de beveger seg i, sier operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt, Trond Børge Åsbu.

Torbjørn Nervik

Torbjørn Nervik, etterforskningsleder i Haugesund-politiet.

Foto: Thomas Halleland / NRK

Etterforskningsleder i Haugesund-politiet, Torbjørn Nervik, innrømmer at situasjonen er uholdbar.

Vi opplever for mange innbrudd i området, og må forsøke å gjøre noe med det. Derfor gikk vi ut med videoen som vi fikk tak i, hvor vi ser noen personer vi mener er ute med uærlige hensikter.

Skremte trolig bort innbruddstyvene

Klokka 02.30 natt til fredag fikk politiet melding om to-tre personer som kjente på dører i området Frakkagjerd-Aksdal-Grinde i Tysvær. De rykket ut og lette i området, men fant ingen.

– Ei kvinne fortalte at hun så tre personer som gikk og kjente på dører. Hun ropte til dem og de løp de fra stedet, sier Åsbu.

Responsen på overvåkingsvideoen har ikke latt vente på seg. Politiet i Haugesund tror personene i videoen har planer om å gjøre innbrudd, og mener nå de sitter på informasjon som kan hjelpe i det videre etterforskningsarbeidet.

Mulig innbruddstyv foran utgangsdør i Haugesund

Politiet tror denne mannen har til hensikt å gjøre innbrudd, og kjenner på dører for å finne ut om de er låst eller ikke.

Foto: Politiet
Skåredalen i Haugesund

Skåredalen i Haugesund. Flere innbrudd har skjedd ikke langt herfra.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Likevel trenger vi fortsatt tips om folk som kan vite noe om hvem disse personene er, sier Nervik.

Lås dørene, bruk øynene og ring politiet

– Tipsene vi har fått til nå har gått på navngitte personer, folk som mener de har sett dem og så videre.

– Har dere noen mistenkte i saken?

– Nei, dessverre. Så langt har vi ikke kunnet konkludere med noe, men vi har en del informasjon å jobbe med. Vi ser for oss å finne ut av dette på sikt, og er optimister, sier han.

Nervik er nøye med å presisere at politiet ikke ønsker seg noen unntakstilstand selv om innbyggerne opplever situasjonen som ubehagelig.

– Folk må være flinke å observere og registrere, og første bud er selvfølgelig å passe på at dører og vinduer er låst, sier han, og oppfordrer også at folk som skulle få tilbud om billige gjenstander (klær, klokker, smykker og elektronikk), tar kontakt med politiet.