NRK Meny

Haugesund lufthavn, Karmøy

 • Sammenstøt mellom fugl og fly

  To fly ble rammet av to «bird strike» tirsdag ved ankomst Haugesund Lufthavn Karmøy. Sammenstøtet skapte ingen dramatikk, men de to flyenes avgang til Oslo og Stavanger ble utsatt med flere timer.

 • Avinor stengde ordførar ute

  Karmøy-ordførar Jarle Nilsen fekk ikkje vera med på Avinor sitt møte med aktuelle selskap til å overta driftsansvaret på flyplassen på Karmøy. – Dette er ikkje eit politisk møte, seier kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor til Haugesunds Avis.

  Haugesund lufthavn Karmøy
  Foto: Thomas Halleland / NRK
 • Solvik-Olsen besøkte Helganes

  Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har i dag vært på besøk på flyplassen på Karmøy. Der orienterte han om veien videre med å finne en privat aktør som skal drifte flyplassen. Hvis ingen melder sin interesse, skal Avinor fortsette driften.

 • Sikrer videre drift ved Helganes

  Avinor og Lufthavnutbygging Vest-Norge er enige om en overgangsordning for Haugesund lufthavn Karmøy. Det sikrer videre drift av utenlandsrutene fra flyplassen, mens driften av Haugesund lufthavn Karmøy legges ut på anbud. Stortingsrepresentant Arve Kambe sier løsningen er både riktig og viktig og han er glad for at partene med dette skaper ro rundt flyplassen de neste årene.

 • Haugesund lufthavn prøver seg alene

  Haugesund lufthavn får nå anledning til å teste ut en annen driftsmodell utenfor Avinor-systemet. Det er klart etter at en lokal delegasjon hadde møte med samferdselsministeren i går. Utfordringen er å få plass en overgangsordning som skal sikre utviklingen av rutetilbudet fram til en ny permanent driftsavtale er på plass.

Uværet Tor fører til innstilte avganger på flyplassen på Karmøy.