Hopp til innhold
Haugesund lufthavn Karmøy
Foto: Thomas Halleland / NRK

Haugesund lufthavn, Karmøy

Oppsummert

Her publiseres siste nytt om Haugesund lufhavn, Karmøy.

 • Flyplassen på Karmøy måtte betala millionbeløp tilbake til staten

  Haugesund lufthavn, Karmøy har betalt tilbake nær 12 millionar kroner til staten i haust. Dette var eit for høgt beløp som flyplassen fekk i støtte frå staten under koronapandemien, skriv Haugesunds avis. – Me fekk for mykje pengar frå staten fordi trafikken held seg høgare enn frykta i koronaperioden seier Martin Laurhammer, styreleiar i Lufthavndrift AS. Flyplassen har visst om kravet om tilbakebetaling lenge og betalte innan fristen, seier Laurhammer.

  Ventetelt
  Foto: Tor André Johannessen
 • «Ventetelt» på Haugesund lufthavn

  I forbindelse med at utenlandstrafikken er i gang igjen ved Haugesund lufthavn, Karmøy, har flyplassen satt opp telt utenfor terminalen. Teltene brukes som ventesone før resultatet på koronatesten er klart, skriver Haugesunds Avis.

  – Er resultatet negativt, som det var hos alle reisende i dag, slipper vi passasjerene ut i puljer videre til tollerne, før de reisende tar steget ut fra flyplassen, sier Pål Visnes i Lufthavndrift AS til avisa.

  Ventetelt
  Foto: Tor André Johannessen
 • Widerøe vinner kontrakt

  Widerøe Ground Handling har fått kontakten på sikkerhetskontrolltjenester på Haugesund Lufthavn. Selskapet er allerede inne på lufthavnen med blant annet passasjer- og bagasjeservice. Fra 1. september gjelder dette også sikkerhetskontrollen.

 • Flyplass treng meir støtte

  Målet for flyplassen på Karmøy er framleis lokal styring og drift. Det er konklusjonen etter gårsdagens møte mellom flyplassleiinga og den politiske leiinga i Haugesund og Karmøy. Samtidig vil det vera eit vesentleg behov for statsstøtte.

  Haugesund lufthavn Karmøy
  Foto: Thomas Halleland / NRK
 • Ny direkterute

  Frå neste sommar kan du fly direkte frå Haugesund lufthamn Karmøy til København. SAS annonserte i dag at dei vil oppretta ei sommarrute mellom dei to destinasjonane. Ruta startar opp frå slutten av juni og det vil vera tre avganger i veka.

  Haugesund luthavn Karmøy
  Foto: Thomas Halleland / NRK
Haugesund lufthavn Karmøy

Denne flyplassen kan bli fjernstyrt

Uværet Tor fører til innstilte avganger på flyplassen på Karmøy.