Har ikke hevdet seg på 15 år og tror ikke på medalje i år heller

I 1999 tok Klepp bronse i eliteserien. 15 år etter er femteplass i 2005 det beste fotballaget har klart, men heller ikke i år tror spillerne at Klepp blir et topplag.

Klepp-damene på treningsleir i La Manga

I mars/april var Klepp-damene på treningsleir i La Manga.

Foto: Tor Åge Risnes / Klepp IL

– Vi har alltid slitt med å komme høyere opp. Vi har alltid ligget midt på, og kommer liksom ikke lenger opp, sier Anette Tengesdal.

Forsvarsspilleren har vært i Klepp i syv år. Syv magre år.

– I hvert fall her i Toppserien er det sjette og syvendeplass. Jeg ble norgesmester på juniornivå, men ikke noe mer med damelaget, sier hun.

Vil opp fra bunnen av tabellen

Klepp Kvinner Elite har vært med i den øverste divisjonen i norsk kvinnefotball siden starten på nasjonal serie i 1987. De er sammen med Trondheims-Ørn og LSK Kvinner det eneste laget som har en så lang fartstid.

Og det har gått opp og ned. I for kom Klepp på tiendeplass i serien.

– Vi skal i hvert fall komme høyere opp enn det vi gjorde i fjor. Nå er målet å komme oss opp fra bunne av tabellen, så får vi sette oss høyere mål etter hvert, sier Tengesdal.

Kaptein Gry Tofte Ims har spilt elleve år i eliteserien med Klepp. Hun har ikke opplevd bedre enn femteplass, i 2005.

– Det er jo ikke så veldig spennende egentlig, så vi må prøve å oppnå mer enn det, men samtidig må vi være tålmodige. Vi gjorde det ikke så bra i fjor og vi må først gjøre det bedre enn det, og så kan vi begynne å se oppover, sier hun.

Ikke fornøyd med syvendeplass

Hun tror likevel at den dårlige trenden er i ferd med å snu for Klepp.

– I løpet av de tre neste årene skal vi jobbe oss oppover. Målet vårt er å slippe inn færre mål enn i fjor og å score flere enn i fjor. Gjør vi det er jeg sikker på vi får en bedre plassering enn tidligere, sier Tofte Ims.

– Blir du glad om dere kommer på syvendeplass?

– Glad og glad. Det kommer an på hvordan vi presterer. Når vi kom der vi kom i fjor må vi først fokusere på å komme oss opp fra bunnen, sier hun.

De yngste tror på medalje

De yngste i laget er litt mer sultne på raske resultater. Therese Sessy Åsland skal spille sin tredje sesong for Klepp i år, og hun er klar på at ballen er rund.

– Jeg tror at nå når vi har fått en ny trener blir det en ny start for alle. Jeg tror alle gir litt mer enn det vi gjorde i fjor og i forfjor, sier hun.

– Kan Klepp bli et topplag?

– Du vet aldri. Plutselig overrasker vi, sier hun.

Første kamp for Klepp er mot nyopprykka Grand Bodø på mandag.

Klepps damelag er lei av tomme tribuner. Denne uken har de delt ut gratisbilletter, og i dag besøkte de den lokale ungdomsskolen. Nå håper de på fullt hus under morgendagens oppgjør mot Vålerenga.

ARKIVVIDEO 28.09.2012.