Klar for Italia til tross for god værmelding

Snøstorm hjalp Alexander Kristoff til å ta 8.plassen i sykkelrittet Milano - Sanremo i fjor. I år håper han å gjenta bragden, til tross for sol og tjue grader.

Søndag venter 294 knalltøffe kilometer for proffsyklisten Alexander Kristoff i rittet Milano-Sanremo i Italia. I dag hadde han den siste, harde oppladningen på hjemmebane i Stavanger - sju timer på sykkelen med delvis heftige bakkeintevaler.

VIDEO: Søndag venter 294 knalltøffe kilometer for proffsyklisten Alexander Kristoff i rittet Milano-Sanremo i Italia. I dag hadde han den siste, harde oppladningen på hjemmebane i Stavanger - sju timer på sykkelen med delvis heftige bakkeintevaler.

– I dag er det en syvtimersøkt på planen, og så skal jeg ta det rolig frem mot løpet. Milano - Sanremo blir viktig, men det kommer mange viktige løp fremover. Nå gjelder det å finpusse formen og klare å levere resultater. Det er planen, sier Alexander Kristoff til NRK.

Proffsyklist Alexander Kristoff fra Stavanger finpusser nå formen på hjemmebane før det 294 kilometer lange sykkelrittet mellom Milano og Sanremo i Italia på søndag. I dag var han på sykkeltur på Jæren.

– Jeg foretrekker det når det er litt mer vindstille, men når jeg bor her i Stavangerregionen så må jeg jo takle det, sier han.

Klarte 8. plass i fjor

Rittet regnes som en av de store klassikrene innen sykkelsporten. og i fjor klarte han en imponerende 8. plass i snøværet i Italia.

– Det er meldt 20 grader og sol. I fjor snødde det, løpet ble kortet ned og franskmennene og italienerne frøys. Det var nok en fordel for meg som er vant med å ha det litt surt og kaldt. I år får jeg ikke den fordelen, men jeg liker jo bedre å sykle i sol og tjue grader jeg også, sier han.

Hvilket resultat håper du på i år?

– Jeg håper alltid på å vinne, men hvis jeg klarer å gjøre det minst like bra som i fjor så blir jeg fornøyd. I fjor var jeg heldig med forholdene, så hvis jeg klarer å gjøre det minst like bra kan jeg ikke være misfornøyd, sier Kristoff.

I dag ble det klart at Thor Hushovd har ombestemt seg og at han også stiller til start i Milano - Sanremo.