Stavanger kommune vil organisere garasjesalg

Stavanger ber folk åpne garasjene sine en søndag i april. Kommunen skal fortelle hvor kundene kan dra for å gjøre bruktkupp.

Garasjesalg

Stavanger ber folk åpne garasjene sine en søndag i april. Kommunen skal fortelle hvor kundene kan dra for å gjøre bruktkupp.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Vi oppfordrer byens befolkning til å åpne skap, kjellere og loft og finne fram ting som er verdt å selge. Så skal vi koordinere informasjonen om hvor det er garasjesalg.

Det sier Rudolf Meissner, som er leder for renovasjonen i Stavanger kommune til NRK.

Les også: Gjenbruksuksess i Brevik

Kommunen mener at rundt omkring i Stavanger finnes det kjellere, loft, garasjer og boder fulle av brukbare saker som eieren ikke trenger, men som andre kan ha glede av.

Garasjesalg

Stavanger kommunes opplegg med organiserte garasjesalg skal gjennomføres for første gang 21. april. Dersom det blir vellykket, blir det flere runder med garasjesalg i regi av Stavanger kommune.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Søndagsåpne garasjer er et initiativ fra fagavdeling renovasjon i Stavanger kommune. Hensikten er å redusere mengden avfall og holde ting lengst mulig i omløp før de går i søppelet.

Første runde i april

Torsdag startet kampanjen for å få innbyggere i kommunen til å arrangere bruktsalg og sette garasjen sin på kartet, eller til legge søndagsturen innom en åpen garasje for å se om det er mulig å finne noe spennende.

Opplegget skal gjennomføres for første gang 21. april. Dersom det blir vellykket, blir det flere runder med garasjesalg i regi av Stavanger kommune.

Les også: Fretex får inn 50 tonn klær hver dag

Meissner vil ikke uten videre at alle som bor i Stavanger skal åpne garasjene sine.

– Hvis ti prosent hadde åpnet garasjene sine, så kunne de andre nitti prosentene komme og se hva som er av kjekke ting og få i naboskapet, sier Meissner.

Håper på 200 garasjesalg

Han mener våren er riktig tid for å lansere initiativet med garasjesalg.

– Når det blir sol og varme, så begynner folk å rydde opp. Både i hodene og i skapene sine. Da tror jeg det dukker opp ganske mye, sier han.

Gjenbruk i Brevik

Stavanger kommune tror våren er den beste tiden for organiserte garasjesalg. Bildet er fra et salg i Brevik.

Foto: Aud Darrud / NRK

Les også: Kampen om brukte klær hardner til

Les også: Lei av kjøpehysteriet, nå skal Anne og Bente ha shoppestopp i ett år

De som finner ut at de har ting de vil selge kan registrere seg på et bestemt nettsted. De kan og om de vil fortelle hva det er de vil selge. Denne informasjonen dukker opp på et kart der potensielle kunder kan finne ut hvor det er garasjesalg.

– Målet er at vi kan gjøre dette hvert år uten at vi må reklamere så mye som vi gjør nå.

I første omgang satser Stavanger kommune på at det skal være garasjesalg på rundt 200 steder i kommunen søndag 21. april.