NRK Meny
Normal

– Godt å komme bort fra en depressiv periode

Brede Hangeland synes det er deilig å være tilbake på landslagssamling etter å ha lagt bak seg en vond nedrykkssesong med Fulham. Snart tre uker er gått siden Hangeland og Fulham rykket ned fra Premier League.

Brede Hangeland

Brede Hangeland (t.h.) trener sammen Håvard Nortveit under fredagens landslagssamling på Ullevaal stadion.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Den norske stopperkjempen har kommet over den verste skuffelsen, men han innrømmer at fiaskosesongen fremdeles gjør vondt.

– Det er fortsatt trist. Jeg har vært i klubben i lang tid, og vi hadde et håp om å unngå et nedrykk. Men i motsetning til tidligere år, klarte vi ikke det denne gangen, sier Hangeland til NTB.

32-åringen slet lenge med skadeplager, men er nå tilbake i godt, gammelt slag. Landslagskapteinen er fortsatt toppmotivert til å lede Norge.

– Det er prikken over i-en å kunne spille for landslaget. Jeg kjenner at det er godt å komme hit og få avstand til den depressive perioden som har vært i Fulham de siste ukene. Det er alltid et stort høydepunkt å få være med på landslaget, sier Hangeland.

Blir med ned

Han er innstilt på å følge Fulham ned til mesterskapsserien og prøve å ta London-laget tilbake i eliten på første forsøk.

– Jeg har fortsatt ett år igjen og må forholde meg til det. Selv om jeg hadde håpet at det året skulle være i Premier League, så er situasjonen som den er. Vi har ikke vært gode nok, verken på eller utenfor banen. På mange måter fortjente vi å rykke ned, og nå må vi prøve å komme oss opp igjen.

Hangeland sier det har vært en tung sesong, også for ham personlig

– Det var den første sesongen på veldig lenge der jeg har slitt med skadeproblemer. Første halvdel ble ødelagt av skadetrøbbel, og deretter var jeg kanskje for tidlig tilbake i aksjon etter en operasjon. Nå går det heldigvis bedre, og jeg kjenner at kroppen fungerer. Det er deilig, sier Hangeland til NTB.

Kule motstandere

Tirsdag skal Norge møte Frankrike på bortebane, mens Russland kommer til Ullevaal lørdag 31. mai. Hangeland ser fram til å møte to VM-klare lag.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi noen ganger har møtt lag som ikke er så spennende i disse sommerkampene, men nå er det definitivt kult. Det er bra for oss å møte to gode motstandere, sier Hangeland.

Han gleder seg også til å se lørdagens mesterligafinale mellom Madrid-rivalene Atletico og Real. Landslagstroppen skal sammen se storkampen på spillerhotellet i Oslo.

– Det blir stort. Champions League-finalen er utvilsomt noe av det største man kan følge med på i fotballen. Det er to lag som kjenner hverandre godt og i en finale kan alt skje. Det ligger til rett for god underholdning.