NRK Meny
Normal

Politiet: – Taktekking trolig brannårsak

Det veltet i natt opp giftig røyk fra det tidligere egglaget i Hoveveien i Sandnes. 1500 kvadratmeter av taket har brent. Brannen er nå under kontroll.

Brann i morgentimene
Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Egglaget brann

Klokka 05.00, fredag morgen, etterslukker brannmannskap på stedet.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

– Åtte personer fra Estland hadde i forkant av brannen jobbet med å tekke taket på bygget. Vi ser en sammenheng mellom dette arbeidet og brannen, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Tor Helge Stavik.

Politiet skal nå sjekke ut om arbeidet var klarert på forhånd.

– Så langt mener vi at arbeidet var i orden og planlagt, sier Stavik.

Laster Twitter-innhold

Rundt midnatt etterlyste politiet en polskregistrert bil som er sett ved brannstedet. Det viste seg at dette var en av arbeiderne sin bil.

– Denne bilen var observert ved åstedet, og det ble viktig for oss å finne ut hvem som kjørte denne bilen. Vi fikk kontroll på den en time senere og avklart sammenhengen. Vi fikk også da beskjed om at det ikke var personer inne i bygget da brannen brøt ut, sier Stavik.

Det var en del gassflasker og en dieseltank inne i bygget som brannvesenet fikk kontroll på. Men de vurderte aldri å evakuere beboere i området.

– I samråd med brannvesenet anså vi ikke evakuering som nødvendig. Det var tilstrekkelig at folk holdt dører og vinduer lukket på grunn av den giftige røyken, sier Stavik.

Arbeider på stedet utover formiddagen
Alf Egil Krohn

Brigadesjef Alf Egil Krohn i Brannvesenet Sør-Rogaland.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

– Nå etterslukker vi på stedet og det kommer vi til å gjøre en god tid framover. Vi blir på stedet utover formiddagen, forteller brigadesjef i Brannvesenet Sør-Rogaland, Alf Egil Krohn.

Mannskap fra fem ulike brannstasjoner var i natt med i slukningsarbeidet. Totalt en gjeng på 26 brannmenn. Flammer og den giftige røyken førte til at politiet ba folk på Sandnes lukke vinduer og dører inntil brannen i det gamle egglageret i Hoveveien er slukket.

I 04-tiden fikk brannvesenet kontroll over brannen i det såkalte Priorbygget i Hoveveien 19.

– Det har brent på et 1500 kvadratmeter stort område av taket, forteller Krohn.

Flammer

I 02-tida var det full fyr i bygget i Hoveveien i Sandnes.

Foto: Ronny Hjertås

Bruker motorsag

Ved midnatt hadde politiet ikke kontroll over flammene.

Meldingen om brannen kom litt før kl. 23 torsdag kveld. Svart røyk og flammer veltet opp av den gamle industribygningen som har stått tom noen tid.

Brann egglage Sandnes

Det brenner kraftig i det gamle egglageret på Sandnes, og politiet ber folk holde dører og vinduer lukket.

Foto: Ragnar Christensen/NRK

Brannfolk med motorsag skjærer seg nå gjennom taket på egglaget for å komme fram til stedet der flammene er.

Brannvesenet har sendt store mannskaper til stedet, og brannen betegnes som omfattende. I alt er det minst ni biler fra brann- og redningsetatene, inkludert snorkelbil med røykdykkere på stedet.

Det skal ikke være fare for spredning av brannen i den gamle lagerbygningen til Rogaland Egglag. Stedet ligger i et industriområde rundt en kilometer sør for Sandnes sentrum.

Hoveveien er nå stengt i forbindelse med slukningsarbeidet.

Meldingen om brannen kom litt før kl. 23 torsdag kveld. Svart røyk og flammer veltet opp av den gamle instribygningen som har stått tom noen tid.

Det brenner kraftig i det gamle egglageret på Sandnes, og politiet ber folk holde dører og vinduer lukket.