Frp vil avskaffe kulturskolen

Formann i Rogaland Frp, Terje Halleland, vil drive kulturskolen på dugnad. Målet er å få fjernet tilbudet.

Elever på kulturskole

Formann i Rogaland Frp, Terje Halleland, tror barn og ungdom får et bedre kulturtilbud med Frps politikk.

Foto: Keilen, Berit / Keilen, Berit

- Det er unødvendig med profesjonelle pedagoger, sier Halleland, som istedet vil bruke lag, organisasjoner og ildsjeler for å drive kulturskolen på dugnad.

- Det er for dyrt å organisere kulturskolen slik den er. Veldig mye av midlene går til lønn, sier Halleland.

For mye til lønn

Kulturskolen i Vindafjord i Rogaland har 200 elever. De får undervisning i musikk, dans og i andre kunstformer på fritiden. Kommunene er pålagt å ha et kulturskoletilbud, men Frps ordførerkandidat mener opplæringen kan overtas av frivillige og organisasjoner.

- Kulturskolen kan drives som rent dugnadsarbeid, eller at de får deler av lønnen. Vi bør utnytte de miljøene vi har. I teatermiljøet er det helt sikkert folk som sitter på kompetanse som kan gi opplæring av andre, sier Halleland.

Han tror barn og ungdom får et bedre kulturtilbud med Frps politikk.

Bedre tilbud

- Det vi håper å oppnå, er å få mer ut av midlene til kulturtilbud. Ikke bruke alt på lønn, men bruke pengene til innkjøp av instrumenter. Vi har sikkert idrettsmiljø som trenger utstyr. Bil og motormiljø for eksempel. Så det er sikkert mye å bruke pengene på.

- Når vi får det til å fungere, vil kulturskolen utfases, og bli erstattet av et rikt kulturtilbud. Vi har tro på at det vil bli både større og mer omfang på det tilbudet, avslutter Halleland

 

Flere nyheter fra Rogaland