Hopp til innhold

Se helikopterbilder av flommens herjinger

De enorme vannmengdene fra ekstremværet «Synne» er i ferd med å trekke seg tilbake, viser NRKs bilder fra luften mandag formiddag . Se forskjellen fra søndag til mandag her.

Sammenlikning, fra luften av strekningen fra Vikeså til Egersund. Søndag 6. desember og mandag 7. desember

FØR OG ETTER: Se flombilder fram Bjerkreim før og etter vannet har trukket seg tilbake. Foto: Erik Waage/NRK.

– Vannet har trukket seg godt tilbake, men det er fortsatt vann på veiene inne i sentrum. Nå skal vi skaffe oss oversikt over bygdene som ikke har tilkomst, og se om vi kan hjelpe folk med mat, medisiner og helsehjelp, sier rådmann Ørjan Daltveit i Bjerkreim.

Det er fortsatt mange stengte veier i kommunen, og mange personer er isolert i hus og hytter. Det var Dalane som blei hardest ramma av ekstremværet i Rogaland, med store oversvømmelser blant annet på Moi, Vikeså, Hovsherad og Egersund.

Politiet i Rogaland og Agder, som ble rammet av ekstremværet «Synne» melder at de enorme vannmengdene er på vei tilbake. Nå er også E39 åpnet igjen.

VIDEO: Cecilie Berntsen Jåsund direkte fra Vikeså mandag morgen 07.30. Foto: Anders Fehn/NRK.

Vannet på vei tilbake

Bjerkreim

Bygda Vikeså i Bjerkreim ble oversvømt i går.

Foto: Eric Adolfsen

Hverken hos politiet i Rogaland eller Agder har det kommet nye meldinger om værhendelser i løpet av natten. De melder at flommen er i ferd med å avta.

– Det har vært ei stille og rolig natt værmessig. Politiet har ikke hatt noen meldinger å forholde seg til. Patruljer i Dalane forteller at vannet er i ferd å trekke seg tilbake, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Tor Helge Stavik til NRK.

E39 åpnet igjen

I Kvinesdal kommune i Vest-Agder sto flere bolighus i fare for å bli tatt av de enorme vannmassene søndag kveld, men det er foreløpig ikke kommet nye meldinger om situasjonen i området, melder NTB.

E39 ble stengt lørdag som følge av ekstremværet, men er mandag morgen åpnet igjen mellom Heskestad og Moi, der det var stengt på grunn av flom.

– Vi har jobbet i hele natt med å rydde veien, og nå har vi vurdert det slik at vi kan slippe forbi trafikken igjen. Vi skal følge med og dobbelsjekke, sier Eivind Stangeland i Statens Vegvesen.

Fergesambandet Mortavika – Arsvågen går som normalt. Jærbanen er fortsatt stengt mellom Egersund og Hellvik, og det er halvtimesavganger mellom Stavanger og Sandnes.

Redningsstasjonen på Lund
Foto: Peter Monstad