Fakta
Hva skal du ha til middag idag? Et spørsmål som kan skape en del frustrasjon hvis du er tom for ideer og ikke orker tanken på en handlerunde. Fort gjort å slenge en pizza i ovnen - igjen. Men over 120 familier i Stavanger har funnet løsningen. Iallefall for å redde fredagskosen.
Weekendpakke
Folk abbonnerer på en eske med ingredienser til et godt måltid, oppskrift og fremgangsmåte. Weekendpakken kjøper de for 160,- kroner per person hos matbutikken Food Story i Stavanger.
Ut av tidsklemma
Kjøperne av weekendpakken vet ikke hva de får på forhånd, men setter pris på tilbudet. De er glade for å slippe å handle inn alle ingrediensene. Matlagingen tar rundt en halv time, og mange forteller om kjekke kosekvelder etter at ungene har lagt seg.
Matsuksess
Kokk hos Food Story, Jacob Løfstedt planlegger menyer med enten kylling, kjøtt, fisk eller skalldyr. Rettene er moderne, og kokken syns det er helt topp at konseptet har tatt av. - I starten leverte vi annen hver fredag, men pågangen har vært så stor at vi nå begynner å lage weekendpakken hver uke, sier han.
Stavanger stedet
Fredagskosen er blitt så populær at nå kommer hovedstaden etter. Daglig leder Lise Marczenko har fått flere signaler om at Stavangeropplegget nå etterspørres østpå. - Typisk, gliser kokken.
Fargerikt på Food Story