Første norske turner i OL på 16 år

Stian Skjerahaug fra Sola har kvalifisert seg til OL i Brasil i august. Han blir den første nordmannen som deltar i turn siden Flemming Solberg i Sydney-OL i 2000.

Stian Skjerahaug

Stian Skjerahaug har trent hardt for å nå OL-kravet. Det klarte han i Rio i nat..

Foto: Christian Thomassen / NGTF

Under prøve-OL i Rio i natt klarte turneren Stian Skjerahaug å nå en høy nok poengsum til å kunne delta i OL til sommeren.

Med 84,624 poeng endte han på en 30. plass.

– Jeg er i god form og veldig motivert, sa Skjerahaug i en pressemelding fra Norges Gymnastikk- og Turnforbund (NGTF) før konkurransen begynte.

Har satset målrettet

Olympiatoppen og Norges Gymnastikk- og Turnforbundet har satset tungt frem mot OL i 2016, og for forbundet er dette stort.

– For NGTF vil en OL-deltakelse bety mye. Ikke minst for turngutta som har lagt ned så mye seriøs jobbing og innsats over så mange år. Samtidig har et stort apparatet jobbet beinhardt, fulgt opp gutta til de grader, og er mye av grunnen at vi er kommet dit vi er i dag, sier Kristin Gilbert president i NGTF.

En stor idrettsprestasjon

Gilbert tror også at Skjerahaug sin OL-deltakelse vil være til stor motivasjon for resten av turn-Norge.

For prestasjonen til Skjerahaug står det respekt av, sier Gilbert.

– Turn er en veldig, veldig stor idrett. Det er en av de tre grener som IOC setter høyest i OL med deltagelse fra over 100 land. Det står stor respekt av prestasjonen til Stian. Nåløyet til å oppnå gode resultater er veldig trangt.

Reportasje om Stian Skjerahaug sendt på NRK Rogaland, 9. mars 2011.

SJÅ VIDEO: Her kan du sjå reportasjen om turntalentet Stian Skjerahaug.

Flere nyheter fra Rogaland