Normal

Valgte å satse på Skjerahaug for ti år siden

Her står 14 år gamle Stian Skjerahaug på møtet som skulle redde norsk herreturn. Ti år senere er det nettopp han som er resultatet av storsatsingen på idretten.

Turnsatsing 2006

UNGT TALENT: En 14 år gammel Stian Skjerahaug (t.v.) var med på møtet da Turnforbundet presenterte tiårsplanen for satsing på herreturn.

Foto: NGTF

Etter en to dager lang kvalisfisering er det klart at Stian Skjerahaug skal til prøve-OL. Han kan dermed bli den første norske turneren som deltar i lekene siden Flemming Solberg i 2000.

Og det er ikke tilfeldig at Skjerahaug presterer i mesterskap i år. På et møte for cirka ti år siden bestemte Norges Gymnastikk- og Turnforbund seg for å øke satsingen på turnherrene, der målet var å få en norsk utøver til OL i Rio 2016.

I dag kan forbundet glede seg for at Skjerahaug er på god vei til å innfri nettopp det.

Har satset stort

Sammen med Skjerahaug representerte Magnus Conradi og Pietro Oliver Giachino Norge under årets verdensmesterskap. Det var likevel Skjerahaug som var favoritten etter å ha tatt seg til finalen i både EM og European Games tidligere i år.

Kristin Gilbert, president i Norges Gymnastikk- og Turnforbund, er strålende fornøyd med gårsdagens konkurranse:

– Målet var å få med en representant til OL, og siden Stian nå er kvalifisert til prøve-OL, nærmer vi oss det målet. Jeg håper folk forstår hvor stor prestasjon det faktisk er.

Hun kan fortelle at forbundet har satset målbevisst det siste tiåret ved å ansette en landslagssjef på heltid og opprettet et senter i Oslo der utøverne trener daglig.

– Samtidig har forbundet lagt til rette for at de beste utøverne er 100 prosent lønnet slik at de kan være toppidrettsutøvere 24 timer i døgnet.

– Kommer til OL hvis jeg fortsetter slik

Skjerahaug selv ser frem til prøve-OL i april hvor han har stor tro på å viderekvalifisere seg til Rio.

Stian Skjerahaug

DRØMMER OM OL: Stian Skjerahaug konkurrerte mot utøvere fra 90 ulike nasjoner i VM i Glasgow. I prøve-OL blir konkurransen enda tøffere.

Foto: Christian Thomassen / NGTF

– Hvis jeg fortsetter slik jeg har gjort til nå og kjører gode konkurranser kan jeg absolutt gå helt til OL.

Hvis nordmannen kvalifiserer seg, må han likevel overbevise Olympiatoppen om at han fortjener en plass i Rio, selv om han ikke nødvendigvis er en medaljekandidat.

Sommeridrettssjef Marit Breivik kan fortelle at det er strengere krav fra Olympiatoppen enn fra de internasjonale særforbundene, men at det er mange faktorer som spiller inn ved uttak til OL.

Siste nytt

 • Krasj for norgesmesteren

  Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var klare NM-vinnere allerede før Rally Hedemarken. Lørdag ble det full stopp etter en stygg avkjøring på den fjerde prøven i årets siste NM-runde.

  – Den verste smellen i min karriere, sier Grøndal til VG.

  Han og kartleseren kom fra det uten skader, men ble likevel sendt til legesjekk.

  Anders Grøndal
  Foto: Micke Fransson/TT / NTB scanpix
 • Danske Astralis til finale

  Den andre semifinalen ble ikke så jevn som spådd. Danske Astralis er klare for finale i Counter-Strike GO-turneringen FaceIt Major etter å ha slått Team Liquid 16-7 i andre omgang, og 2-0 totalt. I søndagens finale møter de Na'Vi.

 • Real Madrid topper tabellen

  Marco Asensios mål i 1. omgang ble avgjørende da Real Madrid tok sesongens fjerde seier av fem mulige med 1-0 over Espanyol i La Liga. Hovedstadsklubben overtar tabelltoppen foran Barcelona, som med en kamp mindre spilt er ett poeng bak.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Team Ingebrigtsen
VM hestesport: Sprangridning, finale
VM hestesport: Sprangridning, finale
World Equestrian Games: Sprangridning finaler og oppdateringer fra engelsk fotball
VM hestesport: Voltige
VM hestesport: Voltige, sammendrag fra natten
Team Ingebrigtsen
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten