Hopp til innhold

«Tarvelig ordfører! Skam for kommunen!!»

Forsand-ordfører Bjarte Dagestad (H) har fått gjennomgå etter at han var med å nekte flertallet i kommunestyret å få utsettelse av kommunesammenslåing.

Bjarte Dagestad

Ordfører i Forsand, Bjarte Dagestad (H), må nå styre en splittet kommune. – Vi må legge ting bak oss, sier han.

Foto: Erik Waage / NRK

– Det har vært beintøft. Det har vært anklager, sier ordfører i Forsand, Bjarte Dagestad.

Torsdag vedtok Stortinget sammenslåingen av Sandnes og Forsand. To dager før ville flertallet i kommunestyret i Forsand be om utsettelse, men ble nekta av ordføreren og mindretallet. Etter det har ordføreren fått gjennomgå i sosiale medier.

«Forsand og sittende ordfører med flere driter seg seriøst loddrett ut foran hele Norge»

«En skam, dette vil Ordføreren bli husket for? Gå med bøyd nakke Bjarte Dagestad»

«Tarvelig ordfører! Skam for kommunen!!»

Dette er bare noe av det som er skrevet på Facebook, og det ble skrevet på tidligere ordfører Ole Tom Guse (KrF) sin vegg. Han har nå slettet innleggene.

300 kommentarer

Guse forteller om en hissig stemning etter tirsdagens møte.

– Jeg har vært borte på et seminar, så har jeg har sluppet å være i bygda, men på sosiale medier har det rast fram og tilbake. Da jeg la ut sakskartet fra møtet på Facebook kom det etter hvert 300 kommentarer på den. Det sier jo litt.

Han erkjenner at noe av det som har kommet har vært ufint.

– Mange har engasjert seg, veldig mye ufint har blitt sagt, og temperaturen har vært veldig, veldig høy. Det vil nok roe seg etter hvert, men dette kommer definitivt til å gjøre noe med samarbeidsklimaet framover, sier Guse.

Kommentar 1
Foto: Skjermdump fra Facebook

– Dårligste ordføreren vi har hatt

En annen tidligere ordfører i Forsand, Torstein Haukalid, var meget sint etter det omstridte møtet på tirsdag.

– Du er den dårligste ordføreren vi har hatt, sa Haukalid, ifølge Aftenbladet.

Paul Løland, den tidligere senterpartimannen som brøt ut av partiet for å danne flertall for sammenslåing med Sandnes, har selv stått i en storm. I det siste har han ønsket å utsettelse av sammenslåingen. Men det ordføreren har opplevd de siste dagene er mye verre enn det han har fått høre.

– Den stormen jeg stod i var ingenting i forhold. Politisk støtter jeg ikke det han gjorde på tirsdag, men han er en god venn fortsatt. Folk må dempe seg på sosiale medier, for det er veldig hardt det som foregår, sier Løland.

– Må legge bak oss

Ordføreren selv ønsker nå å legge ting bak seg for å fortsette arbeidet med den kommende sammenslåingen med Sandnes.

– Nå er det viktig at Forsands politikere jobber for å skape en best mulig kommune. Vi må legge ting bak oss og gjøre det beste for Forsands innbyggere, sier Dagestad.