NRK Meny
Normal

Forhandler om oljehovedstaden

Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet mangler ett mandat for å ha flertall i bystyret i Stavanger.

Christine Sagen Helgø, Per A. Torbjørnsen, Bjørg Tysdal Moe, Bjarne Kvadsheim.

Christine Sagen Helgø (H), Per A. Torbjørnsen (V), Bjørg Tysdal Moe (V) og Bjarne Kvadsheim (Sp).

Foto: NRK

– Nå har Høyre og sentrumspartiene, som en blokk, 33 mandater. For å få flertall trenger vi 34, så vi må bruke tiden godt for å forsøke å få noen til være med å samarbeide med oss, sier Christine Sagen Helgø.

Etter å ha sikret seg 34,3 prosent av stemmene i Stavanger er det relativt sikkert at Sagen Helgø blir ny ordfører i byen, men først på samarbeidsplanene på plass. Forhandlingene er i gang.

– Vi har den tradisjonen at vi går tilbake til de vi samarbeidet med i forrige periode først, så det kommer til å skje i dag også, sier hun.

Hopper etter Virkola

Leif Johan Sevland har vært en svært populær ordfører i Stavanger. Han tok på seg ordførerkjedet for første gang i 1995, og har vært ordfører i 16 år. Christine Sagen Helgø ser ikke lett på å ta over etter han.

– Det er selvfølgelig en utfordring, men jeg gleder meg til å drive politikk i de neste fire årene. Jeg er motivert, og gleder meg over det nye resultatet , så vi får se, sier hun.

– Leif Johan Sevland har gjort en enormt god jobb for byen. Han har vært et god ordfører, og alle har følt at han har vært der for de. Det å skulle fylle den oppgaven er en stor jobb, sier Sagen Helgø.

Valgresultatet i Stavanger

Stavanger valg
Foto: http://www.nrk.no/valg2011/valgresultat