NRK Meny
Normal

Følg Nordsjørittet direkte her

I dag stiller flere tusen syklister til start i årets Nordsjøritt. NRK.no sender direkte fra løypa fra klokka 10.30 til 18.30.

Her kan du følgja Nordsjørittet 2014 direkte frå 10.30 til 18.30 laurdag 14. juni.

12.500 syklister er påmeldt til Norges nest største sykkelritt. Løypa er på 91 kilometer, og går fra Egersund sør i Rogaland til sykkelbyen Sandnes.

Fra beskjedne 200 deltakere i 1998, har Nordsjørittet vokst seg til å bli blant Norges mest populære sykkelritt.

Og selv om det skrives juni, er det ingen selvfølge at været er på syklistenes side. I årenes løp har rittet blitt arrangert både i regn med kraftig motvind, og sol med lett bris.

Nordsjørittet 2010 - skittent sykkelutstyr

2010 var det tøffeste året værmessig i Nordsjørittet. I år slipper syklistene unna sørpa.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Heldigvis ser det ut til å lande på det siste i år. Statsmeteorolog Frode Hassel kan melde om gode forhold.

– Det ser ut til å bli en fin dag, med svært gunstig vind. Fra morgenen av blir det bare lett bris, og det øker ikke så voldsomt utover ettermiddagen, sier han.

– Får se mestring og personlige kriser

Det blir fyldig dekning på NRK.no i løpet av dagen, både med video og artikler. Det filmes både fra løypa og helikopter, og det blir intervjuer underveis.

Reporter Ingvill Bjorland skal blant annet stå plassert i Tinghaugbakken, som ofte er en stor kneik for deltakerne.

– Jeg skal følge syklistene i den bratteste og vondeste bakken i hele Nordsjørittet. Følger du med, får du se både mestring og personlige kriser, sier Bjorland.

Ingvild Bjorland i Tu-bakken

Reporter Ingvill Bjorland lover innholdsrike rapporter fra den bratte bakken.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Tror færre melder avbud

Det er mange detaljer som må på plass når et så stort arrangement går av stabelen, og ifølge ledelsen ser alt ut til å være i rute.

– Det ser veldig lyst ut, både med tanke på været og gjennomføringa av rittet. Vi gleder oss til å sette syklistene i gang, sier daglig leder i Nordsjørittet, Siri Ommedal.

Av 12.500 påmeldte, er det alltid noen som melder avbud i siste liten. Rittlederen tror det blir færre av disse i år.

– Erfaringsmessig er det mange som dropper det når det er mye vær og vind, men dette har motsatt virkning når det er fint vær. Jeg tror det blir en fantastisk dag, med mange heiagjenger langs løypene, sier hun.

Syklende kjendiser stiller til start

Nordsjørittet

I fjor var det Erik Thorstvedt som gikk seirende ut av duellen mot Jon Almaas.

Foto: NRK

Tradisjonen tro, stiller også flere kjente ansikt opp i Nordsjørittet. Nytt på Nytts Jon Almaas og Erik Thorstvedt har begge konkurrert seg imellom tidligere, og det gjør de også i år, til inntekt for TV-aksjonen.

I tillegg stiller helse- og omsorgsminister Bent Høie opp på rittet i hjemfylket. Det er andre året på rad han deltar, og han innrømmer at oppkjøringa ikke har vært den beste.

– Det er flaut å si det, men jeg har bare vært på én lengre sykkeltur i vår. Men jeg tror det blir en flott dag med nydelig vær, sier Høie.