NRK Meny
Normal

Seks grove tyverier

Det er stjålet store mengder datautstyr og verktøy i løpet av helgen i Rogaland. I Tananger ble det tatt verktøy for 150.000 kroner.

Politibil

Det ble mange innbrudd å ta tak i for politiet i Rogaland mandag morgen.

Foto: Bjørn Grimen / NRK

Det er foreløpig ikke kjent om noen av tyveriene i Rogaland har noe til felles, og de ulike sakene etterforskes av hvert lensmannskontor.

I Sandnes har det i løpet av helgen vært to innbrudd, først ble det meldt om stjålet datautstyr hos firmaet BFS. Her ble en rulleport brutt opp i løpet av helgen, men politiet vet foreløpig ikke noe om verdien på det som ble tatt.

Rundt halv ni mandag morgen ble det meldt om et grovt tyveri fra fritidsklubben i Ganddal. Ifølge politiet skal tyven ha endevendt hele stedet og stukket av med mye utstyr.

Byggtyveri

Like ved nybyggsområdet på Tanangersida av Hafrsfjordbrua ble to av containerne til Jærbygg brutt opp i natt. Ifølge politiet skal verktøy for 150.000 kroner blitt tatt, og politiet har opprettet sak.

Lengre inn mot Tananger sentrum ble det gjort forsøk på innbrudd i natt. En hengelås skal ha blitt klippet opp inn til en byggeplass, men politiet vet ikke om noe er tatt.

Det er usikkert om tyveriene har noe med hverandre å gjøre, og politiet opplyser at hvis det er tilfelle må det dreie seg om omreisende tyver. De har foreløpig ikke fullstendig oversikt, og vet dermed ikke om noen av hendelsene henger sammen med hverandre.

Datamaskiner på avveie

Lunde Skole på Hundvåg har heller ikke sluppet unna denne helgen. Mandag morgen ble det meldt om knust rute inn til skolen, og en bærbar datamaskin skal ha blitt stjålet.

I løpet av helgen har også noen brutt seg inn i en buss som tilhører Johannes læringssenter. Bussen sto parkert i Haugesundsgata i Stavanger.

Lengre nord i fylket ble det i tillegg meldt om innbrudd i en privatbolig i Førresfjorden mandag morgen. Mellom klokken sju og ti over sju skal noen ha gått inn via ulåst dør og tatt en bag, datamaskin, to mobiltelefoner og en lommebok. Politiet ber nå om tips hvis noen har sette noe.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.