Hopp til innhold

Får million-krav etter bridge-varsling

De israelske bridgespillerne Ron Schwartz og Lotan Fisher krever over åtte millioner kroner i oppreisning fra Boye Brogeland, etter at nordmannen har anklaget dem for juks.

Boye Brogeland

Boye Brogeland frykter ikke en eventuell rettssak mot de israelske spillerne. – Bevisene for juks er for sterke, sier han.

Foto: Allan Livgård

Ron Schwartz

Ron Schwartz

Foto: World Bridge Federation

Lotan Fisher

Lotan Fisher

Foto: European Bridge League/Creative Commons
«Summen er bare en liten del av de ødeleggelsene og den mentale pine som du har forårsaket mine klienter», skriver advokat Dror Arad Ayalon i et brev til den norske bridgespilleren Boye Brogeland.

Brogeland anklager de israelske bridgespillerne Ron Schwartz og Lotan Fisher for omfattende juks i sporten. Han mener de to spillerne har brukt lyder og bevegelse for å jukse seg til seier.

Nå kommer det kontante svaret fra Schwartz og Fisher. De krever én million dollar – cirka 8,3 millioner kroner – i oppreisening fra nordmannen, og en unnskyldning. Hvis ikke Brogeland oppfyller kravene, blir det rettssak, er advarselen fra bridgespillerne.

– Har skadet deres levebrød

«Brogeland har ikke bare skadet Schwartz og Fisher gode navn og rykte, men også deres levebrød og karriere», skriver advokat Ayalon.

Spillerne krever også at Brogeland umiddelbart legger ned nettsiden Bridgecheaters, en side hvor nordmannen har publisert anklagene.

– For meg virker dette mer som en krampetrekning, for nå er det så mange beviser ute på at de jukser, sier Brogeland til NRK.

Ifølge den norske bridgespilleren har han støtte av flere hundre kolleger rundt om i verden. Brogeland tror ikke saken vil ende i retten.

– Bevisene er for sterke

– Nei, bevisene er for sterke. Vi har en for god sak til at de tør å gå videre med dette, sier han.

Brogeland bor i Flekkefjord, men han og familien har gått i skjul etter at anklaget de israelske spillerne for juks, men Brogeland understreker at han ikke føler seg truet. Det er mer for å være føre var.

Brogeland er verdenskjent i bridgemiljøet, og saken har fått internasjonal oppmerksomhet i aviser som britiske Telegraph og The Times.

– Blir det søksmål, vil de kreve mye mer enn én million dollar. Disse to kommer jo til å miste levebrødet sitt – for de bør bli utestengt på livstid, sier Brogeland.