Endelig ble det Kverneviks tur

Endelig får Kvernevik sin egen svømmehall. I dag ble første spadetak tatt.

Tok første spadetak

Med jublende barn fra Kvernevik skole som tilskuere manøvrerte leder for kommunalstyret for miljø og utbygging i Stavanger, Egil Olsen (H) den digre gravemaskinen på tomta til det som skal bli ny svømmehall i Kvernevik. Et solid jafs med gravemaskinsgrabben markerte at nå er byggingen av hallen endelig i gang.

Endelig!

Rektor ved Kvernevik Skole, Ellinor Bryne sier at de har ventet på en svømmehall i nærmiljøet i over 20 år. – At vi nå får en svømmehall på plass vil bety mye for bydelen. Det vil bli en mye bedre svømmeopplæring, vi trenger ikke lengre å busse elevene til byen, og det blir lettere for barna å oppsøke et basseng i fritiden.

– Dette har tatt for lang tid

Egil Olsen fra Høyre har ingen problemer med å innrømme at det har tatt svært lang tid å få på plass en svømmehall i Kvernevik. – Det store problemet har vært stadig høyere kostnader, men nå bygger vi to helt like haller, det det holder prisen på et fornuftig nivå. I tillegg til hallen i Kvernevik så er byggingen av en helt identisk hall i gang på Hundvåg. – Prisen er om lag 136 millioner kroner per hall, godt brukte penger, sier Olsen.

Christian Møllerop i aksjonsgruppen "Nok er nok".

Christian Møllerop i aksjonsgruppen 'Nok er nok'.

Foto: Ingvill Bjorland / NRK

– En gledens dag for Kvernevik

Nå har politikerene i Stavanger pratet om å bygge en svømmehall her siden tidlig på 8.-tallet, at byggingen nå er i gang og at hallen skal stå klar i 2015 er bare fantastisk! Det sier Christian Møllerop som er engasjert i aksjonsgruppen for Kvernevik. Nå håper han at hele bydelen får en etterlengtet opprustning, kjapt!