Østenstad: – Jeg har gjort mye jeg ikke er stolt over

Det er ikke bare verdensstjernene som faller lett innenfor 16-meteren. Viking-spiss Egil Østenstad innrømmer at har gjort mye han ikke er stolt over, men han mener Luis Suárez fikk altfor hard straff.

FOTBALL

Her er en situasjon som tidligere Viking-spiss Egil Østenstad kanskje ikke er så stolt over. I en eliteseriekamp mot HamKam i 2005 tar han et godt grep i drakta til Petter Vaagan. HamKam vant 3–1.

Foto: Hansen, Alf Ove / NTB scanpix

Da tidligere landslagsspiller og englandsproff, Egil Østenstad, gjestet NRK Rogalands radiosending fredag morgen, fikk han følgende spørsmål fra programleder Bjørn Olav Skjæveland:

– Hvor mange ganger har du falt om innenfor 16-meteren og ikke vært spesielt stolt over deg selv?

– Flere ganger, og jeg har og gjort mye annet på fortballbanen som jeg ikke er veldig stolt over. Jeg har mange ganger etter kampen tenkt: Hva i all verden var det, hva gjorde du nå? sa Østenstad.

Robben provoserer

Fotball VM i Brasil har satt en gammel brannfakkel på dagsordenen: filming. Spesielt Nederlands stjernespiss Arjen Robben har satt sinnene i kok. Ikke bare «falt» han lett innenfor 16-meteren i kampen mot Mexico, han innrømte etter kampen at han filmet.

Nå har mangeårig Viking-spiss Egil Østenstad gjort det samme.

– Jeg har gjort ganske mye som ligger langt bortenfor det jeg står for, og det jeg kan forstå at jeg har gjort, sa han.

Ifølge Østenstad skjer det mye utpå fotballbanen som publikum aldri får med seg, som for eksempel skittkasting spillerne imellom.

– Hinsides Suarez-straff

Selv mener han at spillere som bevisst prøver å skade andre, er det mest alvorlige. Men Luis Suárez´ biting synes Østenstad ikke er det verste.

– Jeg synes den straffen han fikk er helt hinsides, den går ut over alle proporsjoner. Jeg synes det er andre episoder i VM som har vært mye verre. Særlig der spillere bevisst prøver å skade en motspiller med albuen uten at dommeren ser.

– Dette er mye mer alvorlig for fotballen enn at en fantastisk spiss fra Uruguay biter, sier Østenstad.

– Ikke verre enn andre idretter

Den tidligere landslagsspissen mener at fotball ikke er så mye mer uredelig enn andre idretter.

– Jeg er ikke så sikker på at det er så aktverdig det som skjer på andre arenaer heller, men i fotballen, på grunn av interessen, på grunn av dekningen, på grunn av at flere titalls kameraer fanger opp alt, så får du med deg når noe slikt skjer, sier Østenstad.