Normal

Den store julemessehelgen

Denne helgen får mange organisasjoner inn sårt tiltrengte penger. Det er tid for julemesser, og salget av hjemmelaget mat og pynt går strykende.

Julemesse i Misjonskirken i Skåredalen

Mange interesserte tok turen til Misjonskirken i Skåredalen i dag, der var det salg av hjemmelaget julepynt og mat. Nina Hetland hadde det travelt bak julekakebordet.

Foto: Tor André Johannessen

–I fjor fikk Misjonskirken i Skåredalen i Haugesund inn 120.000 kroner på salg av varer under julemessen. I år håper vi på mer, for det er mye mer varer til salgs, sier en av arrangørene, Nina Hetland.

Det er både medlemmer i kirken og andre engasjerte som leverer varene som selges. Pengene går til et prosjekt i Colombia for interne flyktninger der som Misjonsforbundet driver, og til utadrettede prosjekter i Haugesund.

Julemesse i Misjonskirken i Skåredalen i Haugesund

Mona T. Risanger strekker seg etter den øverste engelen.

Foto: Tore André Johannessen

–Ingenting av pengene går til drift av Misjonskirken, sier Hetland.

Utvalget av varer er imponerende. Det går i støpte hus, strikkede sokker, vrihassel, julekaker, trehus osv. Det ungene er aller mest opptatt av, er et gigantisk godteribord.

Alt her er hjemmelaget, og alt er til salgs. Men, i ettermiddag slutter vi av, og etterpå blir det bare salg til dem som går i kirken, sier Hetland.

(artikkelen fortsetter under bildet)

En egen godteribod var det på julemessen til Misjonskriken i Skåredalen.

Annika, Maria og Ingrid Sofie Ingvaldsen solgte godteri som hjortelort, tannverk tarmtotter, prinsesse- og snømannspromp.

Foto: Solfrid Ingvaldsen

Det er ikke bare Misjonskirker som har julemesse denne helga. Steinerskoler, speidergrupper, menigheter og organisasjoner over hele landet selger hjemmelaget pynt og mat for å få inn penger. Det er ingen oversikt over hvor mye det selges for, men det er klart at julemessene er viktige inntektskilder for lag og organisasjoner.